iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Maklube Tarifi (fotoğraflı) İçin Malzemeler
*2 adet patates
*1 adet büyük tavuk göğsü
*3,5 su bardağı pirinç
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu Maklube Tarifi (fotoğraflı) Yapılışı Tavuğumuzu düdüklüye alıyoruz üzerini geçecek kadar su koyuyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz düdüklü ses çıkarmaya başladığından itibaren dakika tutun 20 dakika sonra altını kapatın
Patatesler soyulur halka halka doğrayıp kızgın yağda kızartılır
Pilav yapılacak tencerenin tabanına çok az yağ gezdirilir Haşlanan tavuklar iri iri didiklenir Pilav tenceresinin tabanına dizilir
Pirinçler iyice yıkanır ayrı bir tencerede kavrulur (daha lezzetli olması için) kavrulan pirinçlerin yarısı dizilen tavukların üzerine dökülür ve tahta kaşık yardımıyla pirinçler düzleştirilir
Kızartılan patatesler pirinçlerin üzerine dizilir Kalan pirinçlerde patateslerin üzerine dökülür ve düzleştirilir Sıcak suyumuzuda tenceremize dökeriz ölçülü olmasına gerek yok ben ölçmedim pirinçlerin üzerini bir parmak geçmesi yeterli Suyumuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çektikten sonra pişmiş demektir
Not:Ben 2 su bardağı tavuğun suyunu kullandım geri kalanı normal su
Salata ve yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyetler olsun
*2 adet patates
*1 adet büyük tavuk göğsü
*3,5 su bardağı pirinç
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu Maklube Tarifi (fotoğraflı) Yapılışı Tavuğumuzu düdüklüye alıyoruz üzerini geçecek kadar su koyuyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz düdüklü ses çıkarmaya başladığından itibaren dakika tutun 20 dakika sonra altını kapatın
Patatesler soyulur halka halka doğrayıp kızgın yağda kızartılır
Pilav yapılacak tencerenin tabanına çok az yağ gezdirilir Haşlanan tavuklar iri iri didiklenir Pilav tenceresinin tabanına dizilir
Pirinçler iyice yıkanır ayrı bir tencerede kavrulur (daha lezzetli olması için) kavrulan pirinçlerin yarısı dizilen tavukların üzerine dökülür ve tahta kaşık yardımıyla pirinçler düzleştirilir
Kızartılan patatesler pirinçlerin üzerine dizilir Kalan pirinçlerde patateslerin üzerine dökülür ve düzleştirilir Sıcak suyumuzuda tenceremize dökeriz ölçülü olmasına gerek yok ben ölçmedim pirinçlerin üzerini bir parmak geçmesi yeterli Suyumuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çektikten sonra pişmiş demektir
Not:Ben 2 su bardağı tavuğun suyunu kullandım geri kalanı normal su
Salata ve yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyetler olsun