iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz Bir tavaya sıvıyağ koyup tavuğu kavuruyoruz Ayrı bir tavaya da sıvıyağ koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz Soğanı ve patatesi halka doğruyoruz
Tencereye sıvıyağ döküyoruz Halka doğranmış patatesle tencerenin zeminini dolduruyoruz Üzerine soğan koyuyoruz Pirinç serpiyoruz, arpa şehriye koyuyoruz Üzerine aynı malzemelerden birer kat daha koyuyoruz En üste pirinç koyuyoruz Tuzunu atıyoruz Tereyağını parça parça üzerine koyuyoruz
Son olarak sıcak suyunu veriyoruz Üzerine yağlı kağıt kapatıyoruz ve 1 saat 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz Garnitürü için, marulu, salatalığı, domatesi, maydanozu ve mor lahanayı ince ince doğruyoruz Mor lahanayı bir kaseye koyuyoruz ve üzerine bastırıyoruz Üstüne sirke ve limon suyu dökerek bekletiyoruz Kalan malzemeyi ayrı bir kaseye koyuyoruz Zeytinyağını limon suyunu tuzunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz Yoğurdu çırpıyoruz Servis edeceğimiz siniye pilavımızı dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz Tencereyi çıkarmadan evvel kenarlarına sıra sıra yoğurt, salata ve kırmızı lahana koyuyoruz Son olarak tencereyi dikkatli bir şekilde kaldırıyoruz ve servis ediyoruz
TAVUKLU MAKLUBE
1 kg tavuk eti
5 su b pirinç
1 su b arpa şehriye
2 soğan
2 patates
4 çorba k tereyağı
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 kg yoğurt
marul
salatalık
domates
maydanoz
mor lahana
Kaynak : Oktay Usta
Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz Bir tavaya sıvıyağ koyup tavuğu kavuruyoruz Ayrı bir tavaya da sıvıyağ koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz Soğanı ve patatesi halka doğruyoruz
Tencereye sıvıyağ döküyoruz Halka doğranmış patatesle tencerenin zeminini dolduruyoruz Üzerine soğan koyuyoruz Pirinç serpiyoruz, arpa şehriye koyuyoruz Üzerine aynı malzemelerden birer kat daha koyuyoruz En üste pirinç koyuyoruz Tuzunu atıyoruz Tereyağını parça parça üzerine koyuyoruz
Son olarak sıcak suyunu veriyoruz Üzerine yağlı kağıt kapatıyoruz ve 1 saat 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz Garnitürü için, marulu, salatalığı, domatesi, maydanozu ve mor lahanayı ince ince doğruyoruz Mor lahanayı bir kaseye koyuyoruz ve üzerine bastırıyoruz Üstüne sirke ve limon suyu dökerek bekletiyoruz Kalan malzemeyi ayrı bir kaseye koyuyoruz Zeytinyağını limon suyunu tuzunu koyuyoruz ve karıştırıyoruz Yoğurdu çırpıyoruz Servis edeceğimiz siniye pilavımızı dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz Tencereyi çıkarmadan evvel kenarlarına sıra sıra yoğurt, salata ve kırmızı lahana koyuyoruz Son olarak tencereyi dikkatli bir şekilde kaldırıyoruz ve servis ediyoruz
TAVUKLU MAKLUBE
1 kg tavuk eti
5 su b pirinç
1 su b arpa şehriye
2 soğan
2 patates
4 çorba k tereyağı
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 kg yoğurt
marul
salatalık
domates
maydanoz
mor lahana
Kaynak : Oktay Usta