iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bezelye
*2 adet patates
*2 kaşık katı yağ
*1 tabak kuşbaşı doğranmış tabuk gögüs
*1 baş kurı soğan
*6 su bardağı kaunamış su
*salata malzemeleri
*yoğurt
Tavuklu Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış göğüsleri tavada kavuruyoruz içine bir bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz Daha sonra patatesleri isteğe göre küp küp veya halka halka doğruyoruz Yuvarlak şekilde kızartıyoruz Peçeteli tabağa alıyoruz, pirinci ılık su ile ıslatıyoruz Yarım saat oturduktan sonra bir baş soğanı tencerenin dibine halka halka doğradıktan sonra döşüyoruz arkasından pişmiş olan tavuklarımızı düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz Onun üzerine patateslerimizi yerleştiriyoruz Bezelyelerimizi de yerleştiriyoruz ve ıslatılmış olan pirinçlerimizi süzdükten sonra tuz ile karıştırdıktan sonra üzerine iyice döküyoruz ve bastırıyoruz Arkasından 6 bardak suyu kaynar su olması gerekiyor, döküyoruz Biraz sıvı yağ döküyoruz, üzerine ve iki kaşık katıyağ da üzerine döktükten sonra ocağa alıp pişmesini bekliyoruz Tamamen piştikten sonra tepsiye ters çevirip salata ve yoğurdunu sıraladıktan sonra tencereyi kaldırıyoruz Afiyet olsun
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bezelye
*2 adet patates
*2 kaşık katı yağ
*1 tabak kuşbaşı doğranmış tabuk gögüs
*1 baş kurı soğan
*6 su bardağı kaunamış su
*salata malzemeleri
*yoğurt
Tavuklu Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış göğüsleri tavada kavuruyoruz içine bir bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz Daha sonra patatesleri isteğe göre küp küp veya halka halka doğruyoruz Yuvarlak şekilde kızartıyoruz Peçeteli tabağa alıyoruz, pirinci ılık su ile ıslatıyoruz Yarım saat oturduktan sonra bir baş soğanı tencerenin dibine halka halka doğradıktan sonra döşüyoruz arkasından pişmiş olan tavuklarımızı düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz Onun üzerine patateslerimizi yerleştiriyoruz Bezelyelerimizi de yerleştiriyoruz ve ıslatılmış olan pirinçlerimizi süzdükten sonra tuz ile karıştırdıktan sonra üzerine iyice döküyoruz ve bastırıyoruz Arkasından 6 bardak suyu kaynar su olması gerekiyor, döküyoruz Biraz sıvı yağ döküyoruz, üzerine ve iki kaşık katıyağ da üzerine döktükten sonra ocağa alıp pişmesini bekliyoruz Tamamen piştikten sonra tepsiye ters çevirip salata ve yoğurdunu sıraladıktan sonra tencereyi kaldırıyoruz Afiyet olsun