iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Mantar Soteli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep İçin;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 su bardağı un
*2 adet yumurta
Pişirmek için;
*Sıvı yağ
*Tuz
Tavuklu Mantar Sote için;
*2*parça tavuk göğsü
*1 paket mantar
*23 adet yeşil sivri biber
*1 orta boy soğan
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Domates
*Biber
Tavuklu Mantar Soteli Krep Tarifi Yapılışı Önce kreplerimizi hazırlayalım Yumurtalarımızı çırpıyoruz üzerine suyu sütü unumuzu ve tuzu ekleyip iyice çırpıyoruz Kek hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekiyor Tavaya önce sıvı yağdan çok az damlatıp üzerine karışımdan döküp tavaya yayıyoruz, çok kalın olmamalı İki tarafını da pişiriyoruz Hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz Soteyi hazırlamak için soğanları yemeklik doğuyoruz biraz sıvı yağda pembeleştikten sonra üzerine sivri biberleri ekliyoruz küp küp doğradığımız tavukları ekleyip, suyunu çekmesini bekliyoruz ardından küp küp doğradığımız mantarları ve baharatları ekliyoruz, bu aşamada isteğe bağlı domates salçası ilave edilebilir Sotemiz piştikten sonra kreplerin içine biraz ilave edip iki tarafından sarıyoruz, üzerine rendelediğimiz kaşardan serpip kare şeklinde kestiğimiz domates ve biberleri kürdanla birlikte krebe batırıyoruz 1015 dk 180 derecelik fırında kasar eriyip domates biber renk değiştirine kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 su bardağı un
*2 adet yumurta
Pişirmek için;
*Sıvı yağ
*Tuz
Tavuklu Mantar Sote için;
*2*parça tavuk göğsü
*1 paket mantar
*23 adet yeşil sivri biber
*1 orta boy soğan
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Domates
*Biber
Tavuklu Mantar Soteli Krep Tarifi Yapılışı Önce kreplerimizi hazırlayalım Yumurtalarımızı çırpıyoruz üzerine suyu sütü unumuzu ve tuzu ekleyip iyice çırpıyoruz Kek hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekiyor Tavaya önce sıvı yağdan çok az damlatıp üzerine karışımdan döküp tavaya yayıyoruz, çok kalın olmamalı İki tarafını da pişiriyoruz Hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz Soteyi hazırlamak için soğanları yemeklik doğuyoruz biraz sıvı yağda pembeleştikten sonra üzerine sivri biberleri ekliyoruz küp küp doğradığımız tavukları ekleyip, suyunu çekmesini bekliyoruz ardından küp küp doğradığımız mantarları ve baharatları ekliyoruz, bu aşamada isteğe bağlı domates salçası ilave edilebilir Sotemiz piştikten sonra kreplerin içine biraz ilave edip iki tarafından sarıyoruz, üzerine rendelediğimiz kaşardan serpip kare şeklinde kestiğimiz domates ve biberleri kürdanla birlikte krebe batırıyoruz 1015 dk 180 derecelik fırında kasar eriyip domates biber renk değiştirine kadar pişiriyoruz Afiyet olsun