iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Mantarlı Patatesli Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler İçine;
*400 gram tavuk göğsü
*1 adet büyük kuru soğan
*78 adet orta boy mantar
*67 adet orta boy haşlanmış patates
*6 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tozbiber
*2 tatlı kaşığı tuz
Sosu;
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
Aralarına;
*3 çay bardağı kaynar su
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*1 paket hazır yufka
Tavuklu Mantarlı Patatesli Su Böreği Tarifi Yapılışı Tavuk çok küçük doğranır ve tavada suyunu çekene kadar kavrulur Yağ eklenip, soğan doğranır ve pembeleşmesi sağlanır Daha sonra mantar eklenir ve pişirilir Haşlanıp, küçük doğranmış patates baharat ve tuz eklenip, 12 dakika karıştırılıp, ocaktan kenara alınır
Kağıt serili tepsiye yağ sürülür Yufka konur ve yarım çay bardağı kaynar su yufkanın üzerine gezdirilir ve yufka yumuşatılır Daha sonra sos sürülüp, tavuk harcı konur Yine yufka serilip, kaynar su gezdirilip, sos eklenip, tavuk harcı konur Bu işlem 4 kat olana kadar devam edilir En üst yufkaya hafif sostan yağlanıp yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir Afiyet olsun
*400 gram tavuk göğsü
*1 adet büyük kuru soğan
*78 adet orta boy mantar
*67 adet orta boy haşlanmış patates
*6 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tozbiber
*2 tatlı kaşığı tuz
Sosu;
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
Aralarına;
*3 çay bardağı kaynar su
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*1 paket hazır yufka
Tavuklu Mantarlı Patatesli Su Böreği Tarifi Yapılışı Tavuk çok küçük doğranır ve tavada suyunu çekene kadar kavrulur Yağ eklenip, soğan doğranır ve pembeleşmesi sağlanır Daha sonra mantar eklenir ve pişirilir Haşlanıp, küçük doğranmış patates baharat ve tuz eklenip, 12 dakika karıştırılıp, ocaktan kenara alınır
Kağıt serili tepsiye yağ sürülür Yufka konur ve yarım çay bardağı kaynar su yufkanın üzerine gezdirilir ve yufka yumuşatılır Daha sonra sos sürülüp, tavuk harcı konur Yine yufka serilip, kaynar su gezdirilip, sos eklenip, tavuk harcı konur Bu işlem 4 kat olana kadar devam edilir En üst yufkaya hafif sostan yağlanıp yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir Afiyet olsun