iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı bezelye
*1 çay bardağı mısır
*1 kase ince doğranmış tavuk eti
*4 5 5 su bardağı sıcak su
Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi sıcak suyla tuz koyup ıslatıyoruz Yarım saat bekletiyoruz
Yağı tencereye alıp tavuklarımızı kavurmaya başlıyoruz Suyunu çekip yumuşayana kadar*karıştırıyoruz Pirinçi ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz Bezelye ve mısırı da ekleyip iki dakika daha kavurup suyunu tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca ocağın küçük yerine alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz Karabiber serperek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı bezelye
*1 çay bardağı mısır
*1 kase ince doğranmış tavuk eti
*4 5 5 su bardağı sıcak su
Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi sıcak suyla tuz koyup ıslatıyoruz Yarım saat bekletiyoruz
Yağı tencereye alıp tavuklarımızı kavurmaya başlıyoruz Suyunu çekip yumuşayana kadar*karıştırıyoruz Pirinçi ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz Bezelye ve mısırı da ekleyip iki dakika daha kavurup suyunu tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca ocağın küçük yerine alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz Karabiber serperek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun