iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Nohut Yemeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet göğüs (küp küp doğranmış)
*1 büyük soğan
*2 kaşık salça
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Tavuklu Nohut Yemeği Yapımı Tarifi Yapılışı Nohut özellikle İç Anadolu Bölgesinin vazgeçilmezleri arasındadır Kış aylarında özellikle yemeği çoğu kişi tarafından yapılır Nohut, düzenli tüketildiğinde, şeker hastalığını önlediği bildirilmiştir Bunun yanı sıra tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur Hastalıklara yakalanma riskini azaltır Bol miktarda lif vardır Özellikle depresyonu engellemeye yardımcı oluyor Yüksek oranda kalsiyum, lif, potasyum, magnezyum, çinko ve demir içeriyor Kalbi koruyor, hafızayı güçlendiriyor Daha birçok yararlı yanı var Sürekli olmasa da, ayda 1 kez nohut tüketmekte fayda var
1 büyük soğan küp küp doğranır*Yarım çay bardağı zeytinyağ eklenir*Soğanların kokusu çıkana kadar kavrulur*2 kaşık salça eklenir*Üzerine küp küp doğranmış tavuklar eklenerek hafif kavrulur*Tuz ve karabiber eklenerek, üzeri geçene kadar su eklenir*Nohutları önceden haşladığımız için tavuklar piştikten sonra içine aktaracağız Bunun için 20 dk kadar tencerenin kapağı kapalı tavuklar pişirilir Pişen tavukların içine haşlanmış nohut ve pul biber eklenir 20 dk kadar kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir*Not: Yarım saat kapağı açılmadan demlenmeye bırakılırsa çok daha lezzetli olur*Afiyet olsun
*2 adet göğüs (küp küp doğranmış)
*1 büyük soğan
*2 kaşık salça
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Tavuklu Nohut Yemeği Yapımı Tarifi Yapılışı Nohut özellikle İç Anadolu Bölgesinin vazgeçilmezleri arasındadır Kış aylarında özellikle yemeği çoğu kişi tarafından yapılır Nohut, düzenli tüketildiğinde, şeker hastalığını önlediği bildirilmiştir Bunun yanı sıra tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur Hastalıklara yakalanma riskini azaltır Bol miktarda lif vardır Özellikle depresyonu engellemeye yardımcı oluyor Yüksek oranda kalsiyum, lif, potasyum, magnezyum, çinko ve demir içeriyor Kalbi koruyor, hafızayı güçlendiriyor Daha birçok yararlı yanı var Sürekli olmasa da, ayda 1 kez nohut tüketmekte fayda var
1 büyük soğan küp küp doğranır*Yarım çay bardağı zeytinyağ eklenir*Soğanların kokusu çıkana kadar kavrulur*2 kaşık salça eklenir*Üzerine küp küp doğranmış tavuklar eklenerek hafif kavrulur*Tuz ve karabiber eklenerek, üzeri geçene kadar su eklenir*Nohutları önceden haşladığımız için tavuklar piştikten sonra içine aktaracağız Bunun için 20 dk kadar tencerenin kapağı kapalı tavuklar pişirilir Pişen tavukların içine haşlanmış nohut ve pul biber eklenir 20 dk kadar kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir*Not: Yarım saat kapağı açılmadan demlenmeye bırakılırsa çok daha lezzetli olur*Afiyet olsun