iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*300400 gr tavuk göğüs
*2 su bardağı baldo pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 baş sarımsak
*2 orta boy havuç
*1 yemek kaşığı kimyon
*Yada zire (öğütülmemiş kimyon)
*1 tatlı kaşığı kişniş(kinzi)
*Tuz
*3 su bardağı şu
*
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz Havuzları önce velev sonra julien doğruyoruz
Etimizi iri kuş başı doğruyoruz (anlaşılması kolay olsun diye aşağıya fotoğraflarını ekleyeceğim)
Soğanları 5 dk soteliyoruz, etimizi ekleyip 10 dk da öyle soteledikten sonra havuçlarımızı da ekleyip 5 dk da hep birlikte soteledikten sonra yıkanmış pirinçi üzerine yayıyoruz, sarımsağımızı soymadan tüm halde pilavımızın ortasına yarıya kadar gömüyoruz (arzu ederseniz diş diş de yerleştirebilirsiniz ama kabukları soyulmayacak)
Baharatları, tuzunu, suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dk pirinçlerimizin pişmesini bekliyoruz
Piştikten sonra sarımsakları çıkarıp karıştırıyoruz Arzu edenlere sarımsağı ile servis yapıyoruz (sarımsakla gerçekten şahane bir lezzet oluyor piştiği için çook azıcık kokuyor)
Afiyet olsun Şimdiden ellerinize sağlık
*300400 gr tavuk göğüs
*2 su bardağı baldo pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 baş sarımsak
*2 orta boy havuç
*1 yemek kaşığı kimyon
*Yada zire (öğütülmemiş kimyon)
*1 tatlı kaşığı kişniş(kinzi)
*Tuz
*3 su bardağı şu
*
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz Havuzları önce velev sonra julien doğruyoruz
Etimizi iri kuş başı doğruyoruz (anlaşılması kolay olsun diye aşağıya fotoğraflarını ekleyeceğim)
Soğanları 5 dk soteliyoruz, etimizi ekleyip 10 dk da öyle soteledikten sonra havuçlarımızı da ekleyip 5 dk da hep birlikte soteledikten sonra yıkanmış pirinçi üzerine yayıyoruz, sarımsağımızı soymadan tüm halde pilavımızın ortasına yarıya kadar gömüyoruz (arzu ederseniz diş diş de yerleştirebilirsiniz ama kabukları soyulmayacak)
Baharatları, tuzunu, suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dk pirinçlerimizin pişmesini bekliyoruz
Piştikten sonra sarımsakları çıkarıp karıştırıyoruz Arzu edenlere sarımsağı ile servis yapıyoruz (sarımsakla gerçekten şahane bir lezzet oluyor piştiği için çook azıcık kokuyor)
Afiyet olsun Şimdiden ellerinize sağlık