tavuklu patlıcan sarma Malzemeler: 300 gr kuşbaşı tavuk eti, 5 adet patlıcan, 2 adet yeşil biber, 4 diş sarmısak, 2 adet domates, 1 adet soğan, 2 yemek yemek kaşığı istikrarsız yağ, Tuz, karabiber, Kızartmak için 2 su bardağı istikrarsız yağ Yapılışıatlıcanları alaca soyup, boylu boyunca 4'e belirlenmiş Tuz suda bekletip kurulayarak değişken yağda kızartın Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun Doğranmış soğanı ve değişken yağı ilave edip birazcık pişirin Doğranmış domatesi, kıyılmış yeşil biberi ve sarmısakları ekleyip karıştırın Tuzlu ve karabibier ilave edin Patlıcanları düz bir tabağa çapraz olarak yayınlama Ortasına tavuklu harç koyup patlıcanları sarın Üstüne halka biçiminde kesik domates ve biber koyup kürdanla tutturun Sarmaları fırın kabına dizip üstüne 1 nehir bardağı su ilave edip, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin