iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
2 demet pazı
2 su b pirinç
2 soğan
300 gr tavuk göğüs
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çorba k biber salçası
1 çorba k domates salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
SOSU İÇİN:
1 çorba k salça
2 çorba k tereyağı
1 çorba k un
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Pazıları kaynar suya atıyoruz 1 dakika sonra çıkarıp soğuk suya koyuyoruz Soğuk sudan da çıkarıyoruz ve süzüyoruz Sap kısımlarını bıçakla kazıyıp inceltiyoruz İç harcı için, tavuk göğsünü satırla ya da zırhla çekiyoruz Soğanları da doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz hepsini Maydanozu, naneyi ve dereotunu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz Salçaları ilave ediyoruz Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz Hepsini bir karıştırıyoruz
Tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını döküyoruz Harcımızı iyice yoğuruyoruz Pazı yapraklarına harçtan koyuyoruz ve sarıyoruz Tencereye sarmaları diziyoruz Tereyağını küçük bir tencerede eritiyoruz Unu ilave edip kavuruyoruz Suyla kıvamını açıyoruz Tuzunu atıyoruz Sarmaların üzerine bu sosu gezdirerek döküyoruz Kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
2 demet pazı
2 su b pirinç
2 soğan
300 gr tavuk göğüs
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çorba k biber salçası
1 çorba k domates salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
SOSU İÇİN:
1 çorba k salça
2 çorba k tereyağı
1 çorba k un
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Pazıları kaynar suya atıyoruz 1 dakika sonra çıkarıp soğuk suya koyuyoruz Soğuk sudan da çıkarıyoruz ve süzüyoruz Sap kısımlarını bıçakla kazıyıp inceltiyoruz İç harcı için, tavuk göğsünü satırla ya da zırhla çekiyoruz Soğanları da doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz hepsini Maydanozu, naneyi ve dereotunu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz Salçaları ilave ediyoruz Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz Hepsini bir karıştırıyoruz
Tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını döküyoruz Harcımızı iyice yoğuruyoruz Pazı yapraklarına harçtan koyuyoruz ve sarıyoruz Tencereye sarmaları diziyoruz Tereyağını küçük bir tencerede eritiyoruz Unu ilave edip kavuruyoruz Suyla kıvamını açıyoruz Tuzunu atıyoruz Sarmaların üzerine bu sosu gezdirerek döküyoruz Kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta