iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Pilav (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü
*Yarım yemek kaşığı Ülker ducros domates baharatı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ(tavuk için)
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ(pilav için)
Tavuklu Pilav (Tane Tane) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı haftalar
Çoğu kisi tavuğun kokusundan hoşlanmaz
Fakat simdi sizlere vereceğim tarifte kesinlikle tavuğun rahatsız edici kokusu olmuyor Tane tane olmuş bir pilavla yemelere doyamayacaksınız
öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkayalım ve ince süzgeçte neredeyse kuru gibi olana kadar süzdürelim Biz bu arada tavuklarımızı istediğimiz ebatta doğrayalım tereyağ ve baharatlarla birlikte önce suyunu çekip ardından bir miktar kızarana kadar pişirelim Tenceremize sıvı yağı alalım ve biraz ısınınca pirinçlerimizi ve tuzumuzu atıp 1 2 dk kavuralım Ardından suyumuzu ekleyip ocağın altını kısalım Suyunu çekene kadar kapağını hiç açmayalım Suyunu çekince ocağı kapatıp biraz dinlendirelim İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: Hangi bardak ile pirinç ölçtüyseniz o bardak ile suyunu koyun Her zaman için ölçümüz 1 bardak pirinç için 1 5 bardak su olmalı Sakın daha fazla koymayın Çünkü pilav dinlendikten sonra tam oluyor Islanmış pirinç gibi uzun sure kavurmanıza gerek olmayan pratik bir tarif
*1 adet tavuk göğsü
*Yarım yemek kaşığı Ülker ducros domates baharatı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ(tavuk için)
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ(pilav için)
Tavuklu Pilav (Tane Tane) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı haftalar
Çoğu kisi tavuğun kokusundan hoşlanmaz
Fakat simdi sizlere vereceğim tarifte kesinlikle tavuğun rahatsız edici kokusu olmuyor Tane tane olmuş bir pilavla yemelere doyamayacaksınız
öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkayalım ve ince süzgeçte neredeyse kuru gibi olana kadar süzdürelim Biz bu arada tavuklarımızı istediğimiz ebatta doğrayalım tereyağ ve baharatlarla birlikte önce suyunu çekip ardından bir miktar kızarana kadar pişirelim Tenceremize sıvı yağı alalım ve biraz ısınınca pirinçlerimizi ve tuzumuzu atıp 1 2 dk kavuralım Ardından suyumuzu ekleyip ocağın altını kısalım Suyunu çekene kadar kapağını hiç açmayalım Suyunu çekince ocağı kapatıp biraz dinlendirelim İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: Hangi bardak ile pirinç ölçtüyseniz o bardak ile suyunu koyun Her zaman için ölçümüz 1 bardak pirinç için 1 5 bardak su olmalı Sakın daha fazla koymayın Çünkü pilav dinlendikten sonra tam oluyor Islanmış pirinç gibi uzun sure kavurmanıza gerek olmayan pratik bir tarif