iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü
*1 adet tavuk but
*2 su bardağı baldo pirinç
*1 su bardağı yağ
*2 su bardağı sıcak su
*2 su bardağı tavuk suyu
*İsteğe bağlı baharat
*Tuz
Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklarımızı yeterince su ekleyip haşlayıp bir köşeye alalım ve pilav için yağın üçte ikisini tencereye alalım ve pirinçi kavuralım ,daha sonra tavuğu haşladığımız suyu ve kıvama göre sıcak suda ekleyelim, tuz da unutmayalım, pişmeye bırakalım suyu çekince üzerine kağıt havlu katıp kapağını kapatalım Haşladığımız tavuklarda İsteğe göre tiftikleyelim yağımızın kalan kısmını ve baharat ta ekleyip kavurmaya devam edelim 5 dk kadar kavrulmuş olması yeterli Daha sonra arzuya göre servis yapalım Resimlerde açıklayıcı olur inşallah Yapacak olanlara afiyet olsun
*1 adet tavuk göğsü
*1 adet tavuk but
*2 su bardağı baldo pirinç
*1 su bardağı yağ
*2 su bardağı sıcak su
*2 su bardağı tavuk suyu
*İsteğe bağlı baharat
*Tuz
Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklarımızı yeterince su ekleyip haşlayıp bir köşeye alalım ve pilav için yağın üçte ikisini tencereye alalım ve pirinçi kavuralım ,daha sonra tavuğu haşladığımız suyu ve kıvama göre sıcak suda ekleyelim, tuz da unutmayalım, pişmeye bırakalım suyu çekince üzerine kağıt havlu katıp kapağını kapatalım Haşladığımız tavuklarda İsteğe göre tiftikleyelim yağımızın kalan kısmını ve baharat ta ekleyip kavurmaya devam edelim 5 dk kadar kavrulmuş olması yeterli Daha sonra arzuya göre servis yapalım Resimlerde açıklayıcı olur inşallah Yapacak olanlara afiyet olsun