Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu rulo börek

Tavuklu rulo börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
3 yufka1 tavuk göğüs eti (kemiksiz)1 su bardağı çekilmiş ceviz içi1 çay kaşığı tarçın1 yumurta sarısı1 çorba kaşığı sıvıyağTuz
Tavuklu rulo börek hazırlanışı
Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün Tavuk etini tel tel ayırın
Yufkaları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına tek tek kıtırlaştırıp çıkarın Ardından sıcak tavuk suyuna batırıp dikkatlice çıkartın ve yufkaları temiz bir tülbentin üzerine yayın
Tavuk etlerini, tarçın ve tuz ekleyip bir kapta karıştırın 3 yufkayı üst üste yerleştirip tavuklu karışımı üzerine yayın Rulo yapıp alüminyum folyo ile paket şeklinde sarın Buzdolabında 1 gece bekletin
Ruloyu dolaptan alıp folyoyu çıkarın ve 3 cm kalınlığında dilimleyin Dilimleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısı ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun

 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt