iltasyazilim
FD Üye
Cumartesi gününü mükemmelleştiren lezzeti bulduk, sırrı biraz tavuk bolca peynir bizden söylemesi!
Malzemeler:
68 adet lavaş ya da tortilla
600 gr tavuk göğsü
1 SB mısır
12 SB taze soğan
12 SB taze nane
12 SB taze fesleğen
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsak
4 YK krem peynir
1 SB cheddar peyniri
1 SB kaşar peyniri
1 SB tavuk suyu
12 SB kırmızı fasulye
12 SB yeşil biber
12 SB domates
1 TK hardal
1 SB süt
2 YK tereyağı
23 YK un
12 TK muskat
Tavukları haşlayın Bu sırada un ve tereyağını kavurun ve süt ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek beşamel sos yapın Sos piştikten sonra içerisine tuz ve muskat ekleyin Tavukları küp küp doğrayın Domates, fasulye, mısır, biber, sarımsak, nane, taze soğan, fesleğen, 12 SB cheddar peyniri, krem peynir, karabiber, tuz, hardal ile harmanlayın Fırın kabına biraz beşamel sos dökün Lavaşların içine biraz beşamel sos koyun sonrasında tavuklu karışımdan koyup sarın ve fırın kabına dizin Üzerine beşamel sos dökün ve peynirlerin kalanını ekleyerek Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2530 dk pişirin
Afiyet olsun
Malzemeler:
68 adet lavaş ya da tortilla
600 gr tavuk göğsü
1 SB mısır
12 SB taze soğan
12 SB taze nane
12 SB taze fesleğen
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsak
4 YK krem peynir
1 SB cheddar peyniri
1 SB kaşar peyniri
1 SB tavuk suyu
12 SB kırmızı fasulye
12 SB yeşil biber
12 SB domates
1 TK hardal
1 SB süt
2 YK tereyağı
23 YK un
12 TK muskat
Tavukları haşlayın Bu sırada un ve tereyağını kavurun ve süt ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek beşamel sos yapın Sos piştikten sonra içerisine tuz ve muskat ekleyin Tavukları küp küp doğrayın Domates, fasulye, mısır, biber, sarımsak, nane, taze soğan, fesleğen, 12 SB cheddar peyniri, krem peynir, karabiber, tuz, hardal ile harmanlayın Fırın kabına biraz beşamel sos dökün Lavaşların içine biraz beşamel sos koyun sonrasında tavuklu karışımdan koyup sarın ve fırın kabına dizin Üzerine beşamel sos dökün ve peynirlerin kalanını ekleyerek Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2530 dk pişirin
Afiyet olsun