iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Sarımsaklı Pilav (Mutlaka Deneyin Derim) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane tavuk göğsü
*2 çay bardağı pirinç
*Tel şehriye
*5 diş sarımsak
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Ayçiçek yağı
*1 Yemek kaşığı domates salçası
*13 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
Tavuklu Sarımsaklı Pilav (Mutlaka Deneyin Derim) Tarifi Yapılışı Tavuk göğsünü düdüklüye koyalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim (ben suyunu biraz fazla yaptım ertesi güne çorba yapmak için)
Şimdi pilavımızı yapalım
Tereyağı ve zeytinyağını koyalım
Üzerine tel şehriye ve ince ince doğranmış sarımsağı ekleyeyim ve rengi dönene kadar pişirelim
Sonra pirincimizi ekleyelim
Üzerine tuzumuzu koyalım
Haşlanmış göğsün suyundan koyalım*ve pilav pişsin
Diğer taraftan pişen tavuk göğsünü didikleyelim
Tavaya salçalarımızı ve az miktarda ayçiçek yağını alalım
Üzerine didiklenmiş göğsü ekleyelim, biraz da tuz ekleyelim
Kızarana kadar pişiriyoruz
Servis sırasında kaseye önce tavuk sonra pilav koyup ters çeviriyoruz
(Dilerseniz üzerine karabiber gezdirebilirsiniz)
Yanında salata ve ayranla muhteşem menü oluyor
(Daha önce sarımsaklı pilav yemeyenler varsa kesinlikle denemenizi tavsiye ederim)
AFİYET OLSUN
*1 tane tavuk göğsü
*2 çay bardağı pirinç
*Tel şehriye
*5 diş sarımsak
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Ayçiçek yağı
*1 Yemek kaşığı domates salçası
*13 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
Tavuklu Sarımsaklı Pilav (Mutlaka Deneyin Derim) Tarifi Yapılışı Tavuk göğsünü düdüklüye koyalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim (ben suyunu biraz fazla yaptım ertesi güne çorba yapmak için)
Şimdi pilavımızı yapalım
Tereyağı ve zeytinyağını koyalım
Üzerine tel şehriye ve ince ince doğranmış sarımsağı ekleyeyim ve rengi dönene kadar pişirelim
Sonra pirincimizi ekleyelim
Üzerine tuzumuzu koyalım
Haşlanmış göğsün suyundan koyalım*ve pilav pişsin
Diğer taraftan pişen tavuk göğsünü didikleyelim
Tavaya salçalarımızı ve az miktarda ayçiçek yağını alalım
Üzerine didiklenmiş göğsü ekleyelim, biraz da tuz ekleyelim
Kızarana kadar pişiriyoruz
Servis sırasında kaseye önce tavuk sonra pilav koyup ters çeviriyoruz
(Dilerseniz üzerine karabiber gezdirebilirsiniz)
Yanında salata ve ayranla muhteşem menü oluyor
(Daha önce sarımsaklı pilav yemeyenler varsa kesinlikle denemenizi tavsiye ederim)
AFİYET OLSUN