iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük kabak
*1 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*1 büyük havuç
*3 yemek kaşığı pirinç
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*3 dal taze nanenin yaprakları
*10 dal taze dereotunun yaprakları
*2 su bardağı tavuk suyu
*Yarım haşlanmış küp doğranmış tavuk göğsü
*Tuz, karabiber
Meyanesi için :
*1 yemek kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
Üzerine :
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Pulbiber, nane
*
Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı Sütlü meyanesi ile oruçtan çıkan mideleri yumuşatan çok güzel ve besleyici bir çorba Hiçbir sebzenin tadı baskın değil Kabak sevmeyenler bile bayılarak rahatlıkla içer, çünkü kabak tadı gelmiyor Eşimin üzerinde denedim oradan biliyorum)
Önce kabak, havuç, patates ve soğanı küp doğrayalım ve tencereye alalım Pirinç, zeytinyağ, doğranmış dereotu ve nane, tuz, karabiber, tavuk suyu ve üzerini az geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağa alalım Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıp blender ile çekelim Un, yumurta sarısı ve sütü bir kapta iyice çırpalım Sıcak çorbadan 11 5 kepçe alıp azar azar sütlü karışıma ilave edip sıcaklığının çorbaya yaklaşmasını sağlayalım Çorbayı tekrar ocağa alalım Karıştırarak sütlü karışımı dökelim Bir taşım kaynatıp tavuk etlerini ekleyelim 2 dakika sonra ocaktan alalım Tereyağ eritip pulbiber ve nane ile karıştıralım ve çorbanın üzerine gezdirelim Afiyet olsun
*1 büyük kabak
*1 orta boy patates
*1 orta boy kuru soğan
*1 büyük havuç
*3 yemek kaşığı pirinç
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*3 dal taze nanenin yaprakları
*10 dal taze dereotunun yaprakları
*2 su bardağı tavuk suyu
*Yarım haşlanmış küp doğranmış tavuk göğsü
*Tuz, karabiber
Meyanesi için :
*1 yemek kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
Üzerine :
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Pulbiber, nane
*
Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı Sütlü meyanesi ile oruçtan çıkan mideleri yumuşatan çok güzel ve besleyici bir çorba Hiçbir sebzenin tadı baskın değil Kabak sevmeyenler bile bayılarak rahatlıkla içer, çünkü kabak tadı gelmiyor Eşimin üzerinde denedim oradan biliyorum)
Önce kabak, havuç, patates ve soğanı küp doğrayalım ve tencereye alalım Pirinç, zeytinyağ, doğranmış dereotu ve nane, tuz, karabiber, tavuk suyu ve üzerini az geçecek kadar kaynar su ekleyip ocağa alalım Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıp blender ile çekelim Un, yumurta sarısı ve sütü bir kapta iyice çırpalım Sıcak çorbadan 11 5 kepçe alıp azar azar sütlü karışıma ilave edip sıcaklığının çorbaya yaklaşmasını sağlayalım Çorbayı tekrar ocağa alalım Karıştırarak sütlü karışımı dökelim Bir taşım kaynatıp tavuk etlerini ekleyelim 2 dakika sonra ocaktan alalım Tereyağ eritip pulbiber ve nane ile karıştıralım ve çorbanın üzerine gezdirelim Afiyet olsun