iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Sebzeli Pratik Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yasemin pirinç
*1 küçük havuç
*1 küçük yeşil biber
*1 adet çeri domates
*1 adet büyük soğan
*Tavuk göğsü
Tavuklu Sebzeli Pratik Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü sotelik doğrayalım Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdıralım Ardından tavukları ekleyip ağzını kapatalım Suyunu salınca içine tuz atalım hafif kızarıncaya kadar pişirelim Küçük bir tencerenin dibine soğanları halka halka kesip yerleştirelim Pişen tavukları soğanın üzerine koyalım tavukları pişirdiğimiz tavayı yıkamadan, içine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip kavuralım İçine bir miktar tuz atıp ocaktan alalım Daha sonra tavukların üzerine halka şeklinde ince ince dilimlenmiş soğanlardan ve rendelenmiş havuçlardan koyalım Biraz kavrulmuş pirinç ekleyelim Halka şeklinde ince doğradığımız biber ve domatesi de ekleyelim Kalan pirinci ekleyip kaşıkla bastıralım Son olarak bolca karabiber serpip 2 bardaktan biraz eksik sıcak su ilave edelim En küçük ateşte kısık olarak kontrollü pişirelim Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım Çok lezzetli ve çabuk olan bir pilav Deneyeceklere afiyet olsun
*1 su bardağı yasemin pirinç
*1 küçük havuç
*1 küçük yeşil biber
*1 adet çeri domates
*1 adet büyük soğan
*Tavuk göğsü
Tavuklu Sebzeli Pratik Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü sotelik doğrayalım Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdıralım Ardından tavukları ekleyip ağzını kapatalım Suyunu salınca içine tuz atalım hafif kızarıncaya kadar pişirelim Küçük bir tencerenin dibine soğanları halka halka kesip yerleştirelim Pişen tavukları soğanın üzerine koyalım tavukları pişirdiğimiz tavayı yıkamadan, içine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip kavuralım İçine bir miktar tuz atıp ocaktan alalım Daha sonra tavukların üzerine halka şeklinde ince ince dilimlenmiş soğanlardan ve rendelenmiş havuçlardan koyalım Biraz kavrulmuş pirinç ekleyelim Halka şeklinde ince doğradığımız biber ve domatesi de ekleyelim Kalan pirinci ekleyip kaşıkla bastıralım Son olarak bolca karabiber serpip 2 bardaktan biraz eksik sıcak su ilave edelim En küçük ateşte kısık olarak kontrollü pişirelim Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım Çok lezzetli ve çabuk olan bir pilav Deneyeceklere afiyet olsun