iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı arpa şehriye
*3 5 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk göğsü (Haşlanıp didiklenecek)
*1 adet tavuk bulyon
*1 çay kaşığı tuz (Silme olacak)
*Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Ocağımızın küçük tarafını kullanacağız :
Tenceremize 2 yemek kaşığı margarini ve sıvı yağımızı ekliyoruz Erimeye başlayınca 1 5 su bardağı şehriyemizi koyup hafif renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz Haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsümüzü ekleyip bir iki defa şehriyelerle birlikte çeviriyoruz Bulyonumuzu karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz (eğer tuz kullanmıyorsanız bulyondan sonra tuz eklemeyiniz) 3 5 su bardağı kaynar suyumuzu ekleyip ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Bir iki defa karıştırıyoruz 20 dk sonra hazır Afiyet olsun
*1 5 su bardağı arpa şehriye
*3 5 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk göğsü (Haşlanıp didiklenecek)
*1 adet tavuk bulyon
*1 çay kaşığı tuz (Silme olacak)
*Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Ocağımızın küçük tarafını kullanacağız :
Tenceremize 2 yemek kaşığı margarini ve sıvı yağımızı ekliyoruz Erimeye başlayınca 1 5 su bardağı şehriyemizi koyup hafif renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz Haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsümüzü ekleyip bir iki defa şehriyelerle birlikte çeviriyoruz Bulyonumuzu karabiberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz (eğer tuz kullanmıyorsanız bulyondan sonra tuz eklemeyiniz) 3 5 su bardağı kaynar suyumuzu ekleyip ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Bir iki defa karıştırıyoruz 20 dk sonra hazır Afiyet olsun