iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı mısır
*1 adet kırmızı biber
*1 adet tavuk göğüs (bir parça)
*1 paket arpa şehriye
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığından biraz az karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber (hafif acılı oluyor)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardağı)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuğumuzu haşlayalım (Dilerseniz suyuna tuz atabilirsiniz ben pilavın üstüne ekledikten sonra atmayı tercih ediyorum) Haşlanan tavuğumuzu küçük parçalara ayıralım Tenceremize yağımızı koyalım tereyağ eridikten sonra şehriyelerimizi atalım ,kısık ateşte kavuralım Koyulaşmaya başlayınca mısır, kırmızı biber ve tavuklarımızı atalım, bir süre beraber kavuralım ve istediğimiz renge ulaştığımızda tavuğumuzun suyundan (veya sıcak su) ekleyelim Pilavımızın 1 parmak üstü su koymak yeterli olacaktır Tuzumuzu ve diğer baharatlarımızı ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatalım Kısık ateşte pişsin 1520 dk yeterli olacaktır suyunu çektiğinde altını kapatalım Afiyet olsun
*1 su bardağı mısır
*1 adet kırmızı biber
*1 adet tavuk göğüs (bir parça)
*1 paket arpa şehriye
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığından biraz az karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber (hafif acılı oluyor)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardağı)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Tavuğumuzu haşlayalım (Dilerseniz suyuna tuz atabilirsiniz ben pilavın üstüne ekledikten sonra atmayı tercih ediyorum) Haşlanan tavuğumuzu küçük parçalara ayıralım Tenceremize yağımızı koyalım tereyağ eridikten sonra şehriyelerimizi atalım ,kısık ateşte kavuralım Koyulaşmaya başlayınca mısır, kırmızı biber ve tavuklarımızı atalım, bir süre beraber kavuralım ve istediğimiz renge ulaştığımızda tavuğumuzun suyundan (veya sıcak su) ekleyelim Pilavımızın 1 parmak üstü su koymak yeterli olacaktır Tuzumuzu ve diğer baharatlarımızı ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatalım Kısık ateşte pişsin 1520 dk yeterli olacaktır suyunu çektiğinde altını kapatalım Afiyet olsun