iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ
3 yufka
50 gram pastırma
1 tam tavuk göğsü
1 adet kırmızıbiber
2 adet sivri biber
2 adet domates
150 gram kaşar peyniri
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Tarif
Bir tencere içerisinde tavuk göğüslerini suda haşlıyoruz
Haşladığımız tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırıyoruz
Sivri biber ve kırmızı biberi ince ince doğruyoruz
Tavaya az yağ döküp doğradığımız biberleri kavuruyoruz
Kavrulan biberlerin üzerine minik parçalara ayırdığımız pastırmaları ekliyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Tavaya domateslerimizi de ekleyip soteliyoruz
Domatesler suyunu çektikten sonra tuzunu serpip karıştırıyoruz
Önceden haşlayıp tel tel ayırdığımız tavuklarıda ekleyip karıştırıyoruz
Pişen harcımız biraz soğuduğu zaman içerisine kaşar peynirini rendeliyoruz
Yufkaları üst üste koyup üçgen olacak şekilde ve büyüklükte kesiyoruz
Hazırladığımız harcı yufkanın geniş kısmına koyup rulo şeklinde sarıyoruz
Uç kısımlarını yumurtanın akına batırıp açılmaması için sabitliyoruz
Tüm yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz
Kızartma tavasına yeterince yağ koyup kızdırıyoruz
Kızgın yağda böreklerimizin altını ve üstünü pişiriyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 yufka
50 gram pastırma
1 tam tavuk göğsü
1 adet kırmızıbiber
2 adet sivri biber
2 adet domates
150 gram kaşar peyniri
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Tarif
Bir tencere içerisinde tavuk göğüslerini suda haşlıyoruz
Haşladığımız tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırıyoruz
Sivri biber ve kırmızı biberi ince ince doğruyoruz
Tavaya az yağ döküp doğradığımız biberleri kavuruyoruz
Kavrulan biberlerin üzerine minik parçalara ayırdığımız pastırmaları ekliyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Tavaya domateslerimizi de ekleyip soteliyoruz
Domatesler suyunu çektikten sonra tuzunu serpip karıştırıyoruz
Önceden haşlayıp tel tel ayırdığımız tavuklarıda ekleyip karıştırıyoruz
Pişen harcımız biraz soğuduğu zaman içerisine kaşar peynirini rendeliyoruz
Yufkaları üst üste koyup üçgen olacak şekilde ve büyüklükte kesiyoruz
Hazırladığımız harcı yufkanın geniş kısmına koyup rulo şeklinde sarıyoruz
Uç kısımlarını yumurtanın akına batırıp açılmaması için sabitliyoruz
Tüm yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz
Kızartma tavasına yeterince yağ koyup kızdırıyoruz
Kızgın yağda böreklerimizin altını ve üstünü pişiriyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız