iltasyazilim
FD Üye
600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti 2 çorba kaşığı soya sosu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 soğan 2 diş sarımsak 1 sivribiber 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı soyulmuş badem 2 su bardağı tavuk suyu 4 domates 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz
karabiber
kırmızı tozbiberSüsleme için: 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav
Tavuklu tas kebabı hazırlanışı
Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın
Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın Sarımsağı soyup ezin Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin
Domatesleri soyup doğrayın Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
karabiber
kırmızı tozbiberSüsleme için: 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav
Tavuklu tas kebabı hazırlanışı
Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın
Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın Sarımsağı soyup ezin Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin
Domatesleri soyup doğrayın Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun