iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet haşlanmış tavuk butu
*1 veya 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon
*Yarım su bardağı tel şehriye
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağı sıvı yağ
*Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber, nane, arzuya göre sumak)
*Yeterince su
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı (Öncelikle, büyük çelik çorba tenceresinde 1012 kaselik bir çorba için bu malzemeleri kullandığımı belirtmeliyim Siz, kişi sayısına göre göz kararı bu malzemelerin miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz )
3 adet tavuk budunu haşlayıp didikliyoruz ve bir tabağa koyuyoruz Tenceremizin içine yağı, unu, salçayı ve didiklediğimiz tavuk parçalarını koyup biraz kavuruyoruz Ardından tel şehriyeyi ve tencerenin ağzından yarım parmak aşağı hizada olmak üzere suyu, tuzu, baharatları ekleyip kaynayıncaya dek aralıklarla çorbamızı karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp 10 dk kadar pişiriyoruz Süre bitiminde, arzuya göre üzerine limon sıkıp servise sunuyoruz
Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*3 adet haşlanmış tavuk butu
*1 veya 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon
*Yarım su bardağı tel şehriye
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağı sıvı yağ
*Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber, nane, arzuya göre sumak)
*Yeterince su
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı (Öncelikle, büyük çelik çorba tenceresinde 1012 kaselik bir çorba için bu malzemeleri kullandığımı belirtmeliyim Siz, kişi sayısına göre göz kararı bu malzemelerin miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz )
3 adet tavuk budunu haşlayıp didikliyoruz ve bir tabağa koyuyoruz Tenceremizin içine yağı, unu, salçayı ve didiklediğimiz tavuk parçalarını koyup biraz kavuruyoruz Ardından tel şehriyeyi ve tencerenin ağzından yarım parmak aşağı hizada olmak üzere suyu, tuzu, baharatları ekleyip kaynayıncaya dek aralıklarla çorbamızı karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp 10 dk kadar pişiriyoruz Süre bitiminde, arzuya göre üzerine limon sıkıp servise sunuyoruz
Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir