iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 paket makarna
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
Tavuklu Sos İçin
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Kekik, biberiye , karabiber, pulbiber
Yapılışı
Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın Su kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın Makarnaların yapışmaması için de bir miktar zeytinyağı ekleyin Daha sonra makarnaları kaynar suyla güzelce haşlayın Haşlanan makarnayı süzün Boşalan makarna tenceresinin dibinde tereyağını eritin, rengi değişmeye başlayınca süzülen makarnaları ekleyin ve 15 20 saniye kadar karıştırdıktan sonra ocağı söndürün
tavuk etini didin Tavaya bir miktar zeytinyağı koyun
2 diş sarımsağı doğrama tahtasına koyun, geniş bir bıçağı sarımsağın üzerine yatay şekilde koyun ve el bileğinizin bitip, avcunuzun başladığı yerle bıçağa hafif sert arası bir vuruş yapın Böylece bıçakla doğrama tahtası arasında kalan sarımsak hafifçe ezilecek, kabukları hemen soyulacak ve de çatlak çatlak olduğu için lezzeti daha hoş ve belirgin olacaktır
sarımsakları kızgın zeytinyağına atın 1 2 sefer çevirin ve tadının yağa çıkmasını sağlayın Daha sonra kaşık yardımıyla sarımsakları alıp atabilirsiniz
Sarımsak özlü yağa salçayı ekleyin ve bir süre kavurun Üzerine didilen tavuk etlerini ilave edin Daha sonra da baharatları ilave edin Üzerine bir miktar kaynar su ekleyin ve tavukların sosun aromasıyla iyice özleşmesini sağlayın (Sosun kıvamına göre suyu ayarlayabilirsiniz)
Bir tabağa tereyağlı makarnadan alın, üzerine de bu nefis sosu gezdirerek servis edin
12 paket makarna
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
Tavuklu Sos İçin
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Kekik, biberiye , karabiber, pulbiber
Yapılışı
Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın Su kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın Makarnaların yapışmaması için de bir miktar zeytinyağı ekleyin Daha sonra makarnaları kaynar suyla güzelce haşlayın Haşlanan makarnayı süzün Boşalan makarna tenceresinin dibinde tereyağını eritin, rengi değişmeye başlayınca süzülen makarnaları ekleyin ve 15 20 saniye kadar karıştırdıktan sonra ocağı söndürün
tavuk etini didin Tavaya bir miktar zeytinyağı koyun
2 diş sarımsağı doğrama tahtasına koyun, geniş bir bıçağı sarımsağın üzerine yatay şekilde koyun ve el bileğinizin bitip, avcunuzun başladığı yerle bıçağa hafif sert arası bir vuruş yapın Böylece bıçakla doğrama tahtası arasında kalan sarımsak hafifçe ezilecek, kabukları hemen soyulacak ve de çatlak çatlak olduğu için lezzeti daha hoş ve belirgin olacaktır
sarımsakları kızgın zeytinyağına atın 1 2 sefer çevirin ve tadının yağa çıkmasını sağlayın Daha sonra kaşık yardımıyla sarımsakları alıp atabilirsiniz
Sarımsak özlü yağa salçayı ekleyin ve bir süre kavurun Üzerine didilen tavuk etlerini ilave edin Daha sonra da baharatları ilave edin Üzerine bir miktar kaynar su ekleyin ve tavukların sosun aromasıyla iyice özleşmesini sağlayın (Sosun kıvamına göre suyu ayarlayabilirsiniz)
Bir tabağa tereyağlı makarnadan alın, üzerine de bu nefis sosu gezdirerek servis edin