Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği

Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yufka
*300 gr tavuk göğsü
*67 adet mantar
*4 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz ve karabiber
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt

ÜZERİ İÇİN;


*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı susam

Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin Soğanları ve sivri biberleri küp doğrayın Yarım çay bardağı sıvı yağı? tavada kızdırıp soğanları soteleyelim Küp küp doğranmış tavukları da ilave edelim Suyunu çekene kadar kavuruyoruz Daha sonra mantar, domates, sivri biberleri ekleyelim Bir güzel karıştıralım Tüm baharatları ilave edip tavuklar pişene kadar kavuruyoruz
Yoğurt ve kalan sıvı yağı bir kasede çırpın Yufkalardan birini tezgaha yayın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün 4 tarafını içe katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin Kare yufkayı 4 eşit parçaya bölün, elde ettiğimiz kare parçalardan birini küçük ve derin bir cam kaseye kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayıyoruz Üzerine tavuklu karışımdan ilave edip dışarı sarkan yufkaları etin üzerine kapatıp, yağlanmış tepsiye ters çevirerek diziyoruz ( Yağlı kağıtlı tepsiye de dizebilirsiniz ) Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış fırında ( 180°) pişiriyoruz Ilıyınca servis yapın AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt