iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*300 gr tavuk göğsü
*67 adet mantar
*4 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz ve karabiber
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
ÜZERİ İÇİN;
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı susam
Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin Soğanları ve sivri biberleri küp doğrayın Yarım çay bardağı sıvı yağı? tavada kızdırıp soğanları soteleyelim Küp küp doğranmış tavukları da ilave edelim Suyunu çekene kadar kavuruyoruz Daha sonra mantar, domates, sivri biberleri ekleyelim Bir güzel karıştıralım Tüm baharatları ilave edip tavuklar pişene kadar kavuruyoruz
Yoğurt ve kalan sıvı yağı bir kasede çırpın Yufkalardan birini tezgaha yayın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün 4 tarafını içe katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin Kare yufkayı 4 eşit parçaya bölün, elde ettiğimiz kare parçalardan birini küçük ve derin bir cam kaseye kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayıyoruz Üzerine tavuklu karışımdan ilave edip dışarı sarkan yufkaları etin üzerine kapatıp, yağlanmış tepsiye ters çevirerek diziyoruz ( Yağlı kağıtlı tepsiye de dizebilirsiniz ) Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış fırında ( 180°) pişiriyoruz Ilıyınca servis yapın AFİYET OLSUN
*4 adet yufka
*300 gr tavuk göğsü
*67 adet mantar
*4 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz ve karabiber
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
ÜZERİ İÇİN;
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı susam
Tavuklu Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin Soğanları ve sivri biberleri küp doğrayın Yarım çay bardağı sıvı yağı? tavada kızdırıp soğanları soteleyelim Küp küp doğranmış tavukları da ilave edelim Suyunu çekene kadar kavuruyoruz Daha sonra mantar, domates, sivri biberleri ekleyelim Bir güzel karıştıralım Tüm baharatları ilave edip tavuklar pişene kadar kavuruyoruz
Yoğurt ve kalan sıvı yağı bir kasede çırpın Yufkalardan birini tezgaha yayın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün 4 tarafını içe katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin Kare yufkayı 4 eşit parçaya bölün, elde ettiğimiz kare parçalardan birini küçük ve derin bir cam kaseye kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayıyoruz Üzerine tavuklu karışımdan ilave edip dışarı sarkan yufkaları etin üzerine kapatıp, yağlanmış tepsiye ters çevirerek diziyoruz ( Yağlı kağıtlı tepsiye de dizebilirsiniz ) Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış fırında ( 180°) pişiriyoruz Ilıyınca servis yapın AFİYET OLSUN