Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

tavuklu yufka böreği

tavuklu yufka böreği
0
44

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
tavuklu yufka böreği tavuklu yufka böreği tavuklu bezelyeli yufka böreği bezelyeli börek börek yufkalı Malzemeler 3 adet yufka Haşlanmış tavuk bezelye Havuç yoğurt tereyağı Tavuğu haşlıyorum ve küçük ufak parçalara ayırıyorum Haşlama suyu ile fırın tepsisine yaydığım 1yufkayı ıslatıyorumkenarlarını katlıyorum oysa tepsinin şeklini alıyor 2 ve 3 yufkayı da ıslatıp defalarca koyup fırında kızartıyorum Kızaran yufkaları çıkartıp tekrar üzerine tavuk suyu gezdiriyorum ve ortasına hazırladığım pişmiş havuçbezelye ve tavuğu (isteğe kadar baharat katabilirsiniz) yayıyorum hamuru rulo şeklinde getirip 3 parmak genişliğinde kesip borcama (kesik yerleri üste gelecek şekilde) dizip yeniden fırına veriyorumHafif kızarıp fırından çıktıkdan daha sonra borcamdaki boşluklara kaşıkla yoğurt koyuyorum Bambaşka bir yerde kızdırdığım tereyağı ve pul biberi fazlası yoğurtların üstüne gelecek şekilde böreklerin üzerinde gezdiriyorum Tümü bu Sıcak servis yapılması lüzumlu Afiyet olsun Böreğin harcını sebze ilede yapabilirsiniz Ispanaklada fazla hoş oluyor İftar sofranızda değişiklik olabilir  

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt