iltasyazilim
FD Üye
100 g kısa pirinç
100 g kuru soğan
1 adet bütün tavuk
5 çorba kaşığı soya sosu
3 dilim zencefil
4 adet taze soğan
Pirincinizi hazırlayınız Ayıklayıp yıkayarak süzünüz Bu pilav lapamsı bir pilav olduğundan dolayı çabuk kırılan, pişince yumuşak olan kısa pirinç tercih edilmelidir
Tavuğu yıkayınız
Taze soğanları ayıklayıp yıkayarak kurulayınız
Taze soğanınızı iri iri (uzun uzun) doğrayınız
Kuru soğanı soyup yıkayarak halka halka dilimleyiniz
Zencefil hazırlayınız
Soya sosunu ve tuzu ölçerek hazırlayınız
Kısa pirincinizi ayıklayıp yıkadıktan sonra süzünüz
Yıkanmış tavuğu derin bir tencereye tavuğun üstünü örtecek kadar su koyunuz
Soğanları, zencefil ve tuzu ilave ederek seçtiğiniz ocağın üzerine koyarak pişiriniz
Halka şeklinde doğranmış soğanları, dilim zencefili ve tuzu ilave ederek bir taşım kaynatınız
Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ateşi kısınız
Kısık ateşte ara sıra tavuğu alt üst ederek 1 saat pişiriniz
Tavuğun pişip pişmediğini bir çatal yardımı ile kontrol ediniz
Pişen tavukları sudan çıkararak etleri kemiklerinden ayırarak hazırlayınız
Ocak ısısının her tarafa eşit dağılmasına dikkat ediniz
Eğer çatal rahatlıkla ete batıyorsa tavuk pişmiştir
Zaten pişen tavuk eklemlerinden ayrılmaya başlayacaktır
Sudan çıkardığınız tavuk ılıyınca etlerini kemiklerden ayırınız
Tavuk etlerini iri iri doğrayınız
Tencerede kalan suyu bir tel süzgeç yardımı ile süzünüz
Pilav yapmak için derin bir tencere seçiniz
Temiz pilav tenceresine süzülmüş ½ litre tavuk suyunu buharlaştırmamaya özen göstererek kaynatınız
Önceden hazırladığınız pirinçleri ilave ederek pirinçler iyice yumuşayıcaya kadar 35 dakika kısık ateşte pişiriniz
Harlı ateş kullanırsanız, pilavınızın dibi tutabilir
Pişen lapamsı pilavı servise hazırlamadan önce etleri ve taze soğanları çukur kaselere bölüştürünüz
Üzerlerine Çin mutfağının vaz geçilmezi soya sosunu birer kaşık gezdiriniz
Soya sosunu daha fazla kullanırsanız, pilavın lezzetini bozarsınız Pilav kesif, tuzlu bir tat alır
100 g kuru soğan
1 adet bütün tavuk
5 çorba kaşığı soya sosu
3 dilim zencefil
4 adet taze soğan
Pirincinizi hazırlayınız Ayıklayıp yıkayarak süzünüz Bu pilav lapamsı bir pilav olduğundan dolayı çabuk kırılan, pişince yumuşak olan kısa pirinç tercih edilmelidir
Tavuğu yıkayınız
Taze soğanları ayıklayıp yıkayarak kurulayınız
Taze soğanınızı iri iri (uzun uzun) doğrayınız
Kuru soğanı soyup yıkayarak halka halka dilimleyiniz
Zencefil hazırlayınız
Soya sosunu ve tuzu ölçerek hazırlayınız
Kısa pirincinizi ayıklayıp yıkadıktan sonra süzünüz
Yıkanmış tavuğu derin bir tencereye tavuğun üstünü örtecek kadar su koyunuz
Soğanları, zencefil ve tuzu ilave ederek seçtiğiniz ocağın üzerine koyarak pişiriniz
Halka şeklinde doğranmış soğanları, dilim zencefili ve tuzu ilave ederek bir taşım kaynatınız
Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ateşi kısınız
Kısık ateşte ara sıra tavuğu alt üst ederek 1 saat pişiriniz
Tavuğun pişip pişmediğini bir çatal yardımı ile kontrol ediniz
Pişen tavukları sudan çıkararak etleri kemiklerinden ayırarak hazırlayınız
Ocak ısısının her tarafa eşit dağılmasına dikkat ediniz
Eğer çatal rahatlıkla ete batıyorsa tavuk pişmiştir
Zaten pişen tavuk eklemlerinden ayrılmaya başlayacaktır
Sudan çıkardığınız tavuk ılıyınca etlerini kemiklerden ayırınız
Tavuk etlerini iri iri doğrayınız
Tencerede kalan suyu bir tel süzgeç yardımı ile süzünüz
Pilav yapmak için derin bir tencere seçiniz
Temiz pilav tenceresine süzülmüş ½ litre tavuk suyunu buharlaştırmamaya özen göstererek kaynatınız
Önceden hazırladığınız pirinçleri ilave ederek pirinçler iyice yumuşayıcaya kadar 35 dakika kısık ateşte pişiriniz
Harlı ateş kullanırsanız, pilavınızın dibi tutabilir
Pişen lapamsı pilavı servise hazırlamadan önce etleri ve taze soğanları çukur kaselere bölüştürünüz
Üzerlerine Çin mutfağının vaz geçilmezi soya sosunu birer kaşık gezdiriniz
Soya sosunu daha fazla kullanırsanız, pilavın lezzetini bozarsınız Pilav kesif, tuzlu bir tat alır