iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 Yufka
3 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğüs Eti
100 gr Ceviz İçi
Karabiber , Tuz
Yemeğin Yapılışı
Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpınYufkalardan birini tezgahın üzerine yayınYumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın
Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatınÜçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin
Diğer tarafta tavuğu haşlayınEtlerini küçük parçalara bölünKıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın
Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayınKarşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin
Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölünÜzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Sıcak servis yapınDilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz
AFIYET OLSUN
3 Yufka
3 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğüs Eti
100 gr Ceviz İçi
Karabiber , Tuz
Yemeğin Yapılışı
Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpınYufkalardan birini tezgahın üzerine yayınYumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın
Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatınÜçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin
Diğer tarafta tavuğu haşlayınEtlerini küçük parçalara bölünKıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın
Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayınKarşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin
Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölünÜzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Sıcak servis yapınDilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz
AFIYET OLSUN