Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taze Bakla Kavurması

Taze Bakla Kavurması

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Taze Bakla Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo bakla
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım limon
*Şeker
*Zeytinyağı

Taze Bakla Kavurması Tarifi Yapılışı
1
*Yıkayıp kılçıklarını temizlediğim baklaları küçük küçük doğradım ve üstüne biraz geçecek kadar su koydum
*Yarım limon sıkarak kapağını kapattım ve yaklaşık 1520 dakika kadar haşlanmasını bekledim
*Limon kararmasını önleyecektir
*Haşlandıktan sonra suyunu süzdüm (bu sırada baklalarınız çoksa haşlanıp soğuduktan sonra birazını buzluğa kaldırabilirsiniz)
*Tencereye bir tane orta boy soğan doğradım, salçayla beraber haşlanmış baklaları bir çay kaşığı şekerle biraz kavurdum ve ardından 2 bardak kadar su ekledim (suyunu arada bir kontrol edin lütfen azaldığında sıcak su ekleyebilirsiniz)
*Ön haşlamasını uzun tutarsanız sonradan çok su eklemeye gerek kalmayacaktır tabi
*Benimki yaklaşık 20 dakikada istediğim yumuşaklığa geldi (bence baklanın hafif diri kalması makbüldür)
*Ocağın altını kapattıktan sonra istediğiniz baharatları koyup 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirirseniz tadı mükemmel olur
*Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz ya da dere otu doğrayıp yanında yoğurtla beraber yiyebilirsiniz Nasıl arzu ederseniz
*Bu arada baklayı ilk kez yiyenler genelde beğenmiyor sanırım ama alışırsanız çok seversiniz

858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt