iltasyazilim
FD Üye
Taze Bakla Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase taze yeşil bakla
*1 büyük soğan
*8 diş sarımsak
*Zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı un
*Yoğurt
*Sarımsak
*Dereotu, maydanoz
Taze Bakla Mezesi Tarifi Yapılışı Baklayı pişirmek için kapaklı tava kullanıyoruz ki bakla sulansın ve suyunu çeksin diye Baklayı güzelce yıkayıp doğruyoruz Tavamıza zeytinyağı ve birazda sıvı yağ koyalım Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve 5 diş doğradığımız sarımsakları ekleyelim Bir iki tur kavurdukdan sonra baklayı ekleyelim Tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte kontrol ederek pişirelim Bakla kendi suyunu salıp çektikten sonra yarım çay bardağı su ekleyelim ve hemen ardından bir tatlı kaşığı unu suda çözdürüp baklanın içine atalım Bir iki tur karıştırıp altını kapatalım İsteğiniz kadar yoğurda 3 dış sarımsak ve istediğiniz kadar dereotu, maydanoz ekleyip bakla ile harmanlayalım Üzerine zeytin yağı pul biber döküp servis edelim
!Dilerseniz garnitür ve mısır ekleyebilirsiniz
*1 kase taze yeşil bakla
*1 büyük soğan
*8 diş sarımsak
*Zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı un
*Yoğurt
*Sarımsak
*Dereotu, maydanoz
Taze Bakla Mezesi Tarifi Yapılışı Baklayı pişirmek için kapaklı tava kullanıyoruz ki bakla sulansın ve suyunu çeksin diye Baklayı güzelce yıkayıp doğruyoruz Tavamıza zeytinyağı ve birazda sıvı yağ koyalım Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve 5 diş doğradığımız sarımsakları ekleyelim Bir iki tur kavurdukdan sonra baklayı ekleyelim Tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte kontrol ederek pişirelim Bakla kendi suyunu salıp çektikten sonra yarım çay bardağı su ekleyelim ve hemen ardından bir tatlı kaşığı unu suda çözdürüp baklanın içine atalım Bir iki tur karıştırıp altını kapatalım İsteğiniz kadar yoğurda 3 dış sarımsak ve istediğiniz kadar dereotu, maydanoz ekleyip bakla ile harmanlayalım Üzerine zeytin yağı pul biber döküp servis edelim
!Dilerseniz garnitür ve mısır ekleyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.