iltasyazilim
FD Üye
Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr Yeşil taze bakla
*1 adet kuru Soğan
*1 adet Domates
*Yarim limon suyu
*Bir kaç dal taze dere otu
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*1 tatlı kaşığı* toz Şeker
*Çeyrek çay bardağı Zeytin yağı (Benim bardağım küçük)
*Sıcak Su
Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce baklalarımızın kılçıklarını ayıklayıp verev dilimler halinde(1, 5 cm) kesiyoruz
*Soğanımızı soyup yıkayıp yemeklik doğruyoruz
*Domatesimizin kabuklarını soyup doğruyoruz
*Dere otunu yıkayıp ince ince kıyıyoruz
*Tenceremizi ocağa alıp hafif kızdığında zeytin yağı ve soğanı tenceremize koyup bir iki dakika soteliyoruz
*Üzerine baklalarımızı, soyduğumuz doğradığımız domatesleri de ilave edip ara ara karıştırarak kavuruyoruz
*Hafif rengi dönene kadar küçük bir kasede salçamızın üzerine biraz su ilave edip salçamızı açıyoruz
*Sulanan salçayı ve dereotumuzu baklaların üzerine döküp bir kaç dakika daha kavurup üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu koyuyoruz
*Su kaynamaya başlayınca limon şeker ve tuzu da ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz
*Biz biraz diri seviyoruz isteyen biraz daha pişirebilir
*Yoğurt ve pirinç pilavı ile servisi güzel oluyor
*Afiyet olsun
*500 gr Yeşil taze bakla
*1 adet kuru Soğan
*1 adet Domates
*Yarim limon suyu
*Bir kaç dal taze dere otu
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*1 tatlı kaşığı* toz Şeker
*Çeyrek çay bardağı Zeytin yağı (Benim bardağım küçük)
*Sıcak Su
Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce baklalarımızın kılçıklarını ayıklayıp verev dilimler halinde(1, 5 cm) kesiyoruz
*Soğanımızı soyup yıkayıp yemeklik doğruyoruz
*Domatesimizin kabuklarını soyup doğruyoruz
*Dere otunu yıkayıp ince ince kıyıyoruz
*Tenceremizi ocağa alıp hafif kızdığında zeytin yağı ve soğanı tenceremize koyup bir iki dakika soteliyoruz
*Üzerine baklalarımızı, soyduğumuz doğradığımız domatesleri de ilave edip ara ara karıştırarak kavuruyoruz
*Hafif rengi dönene kadar küçük bir kasede salçamızın üzerine biraz su ilave edip salçamızı açıyoruz
*Sulanan salçayı ve dereotumuzu baklaların üzerine döküp bir kaç dakika daha kavurup üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu koyuyoruz
*Su kaynamaya başlayınca limon şeker ve tuzu da ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz
*Biz biraz diri seviyoruz isteyen biraz daha pişirebilir
*Yoğurt ve pirinç pilavı ile servisi güzel oluyor
*Afiyet olsun