iltasyazilim
FD Üye
Taze Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze barbunya (ayıklanınca yarım kg çıkıyor )
*1 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*2 adet havuç
*1 Adet orta boy patates
*3 domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Merhabalar yaz günlerinin en lezzetli sebze yemeği taze barbunyanın tam zamanı şu sıralar
Barbunyaları ayıklayıp yıkayalım tencerede 10 dakika kaynatıp süzelim Daha sonra tencereye sıvı yağ alıp küçük doğranmış Soğanları alıp soteleyelim ve ardından küp küp doğranmış havucu da ekleyip 3 dakika kadar kavuralım ve küp küp doğranmış domates ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu verene kadar soteleyelim hemen doğranmış patates ve Barbunyayı da ekleyip salçayı da ilave edip karıştıralım şeker ve tuzu damak zevkinize göre ekleyip malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca ocağı kısıp 30 dakika kadar barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ocağın altını kapatıp üzerine isteğe bağlı zeytinyağı ve limon gezdirelim Soğuduktan sonra servise hazır Afiyet olsun herkese
*1 kg taze barbunya (ayıklanınca yarım kg çıkıyor )
*1 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*2 adet havuç
*1 Adet orta boy patates
*3 domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Merhabalar yaz günlerinin en lezzetli sebze yemeği taze barbunyanın tam zamanı şu sıralar
Barbunyaları ayıklayıp yıkayalım tencerede 10 dakika kaynatıp süzelim Daha sonra tencereye sıvı yağ alıp küçük doğranmış Soğanları alıp soteleyelim ve ardından küp küp doğranmış havucu da ekleyip 3 dakika kadar kavuralım ve küp küp doğranmış domates ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu verene kadar soteleyelim hemen doğranmış patates ve Barbunyayı da ekleyip salçayı da ilave edip karıştıralım şeker ve tuzu damak zevkinize göre ekleyip malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynayınca ocağı kısıp 30 dakika kadar barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ocağın altını kapatıp üzerine isteğe bağlı zeytinyağı ve limon gezdirelim Soğuduktan sonra servise hazır Afiyet olsun herkese