Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Barbunyalı Pilav

Taze Barbunyalı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Mazlemeler

1 ölçü pirinç
1,5 ölçü sıcak su
1 ölçü haşlanmış iç barbunya
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Yapılışı

Önce pirinci ayıklayıp yıkayın, süzün ve büyük bir kaba alın Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip pirinci ıslayın (En az 1 saat önceden ıslatılamsı yeterli)
Pirinçler yeterince bekledikten sonra teflon tencereye az miktarda sıvı yağ koyun Pirinçleri süzüp tekrar yıkayın Suyu iyice aktıktan sonra tenceredeki kızgın yağın üzerine ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurun
Kavrulan pirincin üzerine haşlanan barbunyayı ekleyin Üzerine kaynayan suyu ve tuzu ekleyip hafif karıştırın En kısık ayarda pişirin
Pilav pişince küçük bir tavada bir miktar tereyağını eritin, pilavın üzerine gezdirin Pilavı narince karıştırıp bir miktar demlenmeye bırakın Afiyet olsun


 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt