iltasyazilim
FD Üye
Mazlemeler
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü sıcak su
1 ölçü haşlanmış iç barbunya
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Yapılışı
Önce pirinci ayıklayıp yıkayın, süzün ve büyük bir kaba alın Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip pirinci ıslayın (En az 1 saat önceden ıslatılamsı yeterli)
Pirinçler yeterince bekledikten sonra teflon tencereye az miktarda sıvı yağ koyun Pirinçleri süzüp tekrar yıkayın Suyu iyice aktıktan sonra tenceredeki kızgın yağın üzerine ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurun
Kavrulan pirincin üzerine haşlanan barbunyayı ekleyin Üzerine kaynayan suyu ve tuzu ekleyip hafif karıştırın En kısık ayarda pişirin
Pilav pişince küçük bir tavada bir miktar tereyağını eritin, pilavın üzerine gezdirin Pilavı narince karıştırıp bir miktar demlenmeye bırakın Afiyet olsun
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü sıcak su
1 ölçü haşlanmış iç barbunya
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Yapılışı
Önce pirinci ayıklayıp yıkayın, süzün ve büyük bir kaba alın Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip pirinci ıslayın (En az 1 saat önceden ıslatılamsı yeterli)
Pirinçler yeterince bekledikten sonra teflon tencereye az miktarda sıvı yağ koyun Pirinçleri süzüp tekrar yıkayın Suyu iyice aktıktan sonra tenceredeki kızgın yağın üzerine ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurun
Kavrulan pirincin üzerine haşlanan barbunyayı ekleyin Üzerine kaynayan suyu ve tuzu ekleyip hafif karıştırın En kısık ayarda pişirin
Pilav pişince küçük bir tavada bir miktar tereyağını eritin, pilavın üzerine gezdirin Pilavı narince karıştırıp bir miktar demlenmeye bırakın Afiyet olsun