Bilhassa diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin bayılacağı kalori açısından düşük fakat sıhhat açısından inanılmaz tesirlere sahip olan bir yemek tanımını sizlerle paylaşıyoruz. İsterseniz ana yemek isterseniz meze olarak servis edebileceğiniz taze börülce yemeğini birinci bakışta taze fasulye zannedebilirsiniz. Gelin birlikte taze börülce yemeğini hazırlayalım...
Börülce, baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilen taze börülce, göğüs ve akciğere yararlı bir bitkidir. Kandaki şeker nispetini düşürerek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan taze börülce, derin dondurucuda da yaklaşık 8 - 10 ay kadar saklanabilme özelliğine sahiptir.İçerdiği çinko ve folik asit sayesinde hamilelikte bebeğin gelişimine ek sıhhati bilinen börülce bed kolesterol ve yüksek tansiyonla ilgili rahatsızlıklarda yararlıdır. Sıhhat açısından bu kadar yararlı olan börülceyi kendi ellerinizle mis üzere zeytinyağlı bir yemeğini pişirmek velev misiniz? Imalatı çok yalın olan taze börülce yemeğinin tadı damağınızda kalacak tipten.
TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ TANIMI:
MATERYALLER
Yarım kilogram taze börülce
2 adet orta uzunluk soğan
4 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
Yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
Börülceleri şıkça ayıklayıp bol suyun içerisinde yıkayın.
Daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın. Sarımsakları da ikiye bölün.
Tencereye yağı ve salçayı da ekleyerek şıkça kavurun.
Kavrulan salça ve soğanın üzerine börülceleri ek ederek diriliği gidene kadar karıştırın.
En son üst kısma domatesleri ek ederek tuz ve şekeri de koyun.
Orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse çok az su ek edebilirsiniz.
Afiyet olsun...