iltasyazilim
FD Üye
Taze Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*67 dolmalık patlıcan
*67 dolmalık biber
*45 kabak
*1 domates
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bulgur
*250 gr kıyma et
*1, 5 su bardağı zeytinyağı
*2 dolu yemek kaşığı ev salçası
*1 büyük soğan
*1 baş sarımsak
*Kuru reyhan
*Kimyon
*Karabiber
*Limon tuzu
*Tuz
Taze Dolma Tarifi Yapılışı Selamlar
Kış bitmeden son bi defa daha yaz dolması yemeli diyenler için müthiş lezzetli bir dolma tarifi kaçırmayın
Öncelikle sebzeleri oyup hazırlayın Pirinçle bulguru yıkayıp geniş bir kaba alın Soğanı sarımsakları soyup domatesle birlikte robota koyup çokta ezmeden çekin Damak zevkinize uygun baharatları ekleyin Reyhan ve limon tuzu dolmaya en çok lezzet veren sır bence Bütün iç malzemelerini karıştırın Bir iki tatlı kaşığı sebzeleri gevşek bir şekilde doldurun tencereye güzelce dağılmayacak şekilde dizin Üstünü iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ocağa alın Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın 50 dk 1 saat kadar pişirin Piştikten sonra yarım saat dinlendirirseniz daha iyi olacaktır Yoğurtla cacıkla servis yapın Afiyet bal şeker şifa olsun!
*67 dolmalık patlıcan
*67 dolmalık biber
*45 kabak
*1 domates
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı bulgur
*250 gr kıyma et
*1, 5 su bardağı zeytinyağı
*2 dolu yemek kaşığı ev salçası
*1 büyük soğan
*1 baş sarımsak
*Kuru reyhan
*Kimyon
*Karabiber
*Limon tuzu
*Tuz
Taze Dolma Tarifi Yapılışı Selamlar
Kış bitmeden son bi defa daha yaz dolması yemeli diyenler için müthiş lezzetli bir dolma tarifi kaçırmayın
Öncelikle sebzeleri oyup hazırlayın Pirinçle bulguru yıkayıp geniş bir kaba alın Soğanı sarımsakları soyup domatesle birlikte robota koyup çokta ezmeden çekin Damak zevkinize uygun baharatları ekleyin Reyhan ve limon tuzu dolmaya en çok lezzet veren sır bence Bütün iç malzemelerini karıştırın Bir iki tatlı kaşığı sebzeleri gevşek bir şekilde doldurun tencereye güzelce dağılmayacak şekilde dizin Üstünü iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ocağa alın Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın 50 dk 1 saat kadar pişirin Piştikten sonra yarım saat dinlendirirseniz daha iyi olacaktır Yoğurtla cacıkla servis yapın Afiyet bal şeker şifa olsun!