Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Fasulye – 60 Kkal/100g

Taze Fasulye – 60 Kkal/100g

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze Fasulye – 60 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler

*Taze fasulye 500 g
*Domates püresi 100 g (domates rendesi de olabilir, 3 tane)
*Dana kuzu kıyması 60 g
*Soğan 1 tane orta boy (90g)
*Su 200400 ml
*Tuz tadına göre

Taze Fasulye – 60 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon (415 gram): *Kkal*250,93;*Protein*25,64 g;*Yag*6,71 g;*Karbonhidrat*91,03*g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika*(normal tencerede)*8 (düdüklü tencerede)
Taze fasulye muhteşem bir sebze! Kalorisi çok düşük, sadece 35 kalori 100 gramda var, fakat faydası çok fazla! C, A, E vitaminleri, mineraller, çinko, folik asit, magnezyum, potasyum, lif *ve bitkisel protei bulunur Tek olarak bile çok dengeli bir yiyecektir! Bizi kalp ve goz hastalarindan, kanserden korur, vücudu yenilir, bağışıklık sistemi güçlendirir
Türkiye’de bu sebzeyi çok sever Fakat zeytin yağlı taze fasulye bazen inanılmaz kalorili oluyor, eğer siz bu miktara 100 g yağ eklerseniz, kalorisi en azında 3 kat daha fazla artırır! Bazen lokantalarda görüyorum ki bu yemeğe gereksiz fazla yağ katılıyor Gereksiz! Yani mesela bir tarifi gördüm, 1 kilo fasulye için 1 bardak yağ kullanılır Kusura bakmayın, tabi zeytin yağı özel aromayı veriyor ve çok faydalıdır, ancak 1 bardak veya 2 kaşık koyarsanız tadı hiç değiştirmiyor, sadece daha fazla kalori almış olursunuz
Ben taze fasulyeyi kıymanın kendi yağıyla pişiriyorum, bana göre zeytin yağı bile gerek yok Böylece çok hafif yemek oluyor Yoğur ve buharda pişmiş jasemin pilav ile harika olur!
Normal tencerede
• Tencereyi orta ateşte ısıtın ve kıymayı atın, 3 dakika kavurun
• Soğanı ince doğrayıp ilave edin, kıymayla daha 5 dakika kavurmayı devam edin
• Taze fasulyeyi yıkayıp uçlarını kesin ve ikiye bölün, tencereye ekleyin
• Üzerine hemen domates püresi ve yaklaşık 400 ml su dökün, tuzu unutmayın, her şey karıştırın Kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatın ve kısa ateşte fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin, yaklaşık 20 dakika, gerekirse biraz su ekleyin
• Yanına yoğurt koyup sıcak veya soğuk servis yapın
Duduklu tencerede
• Tencereye hep hazırlanmis malzemeleri koyup 200 ml su ile guzelce karıştırın
• Kapagini kapatin, ve tencerenin kilavuzuna göre pişirin Benim annem 4 dakika pişiriyor, ben 8 dakika pişiriyorum
• Yanına yoğurt koyup sıcak veya soğuk servis yapın
Afiyet olsun!
*
 
858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt