Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Fasulye Konservesi Yapımı

Taze Fasulye Konservesi Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze Fasulye Konservesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*4 kg taze fasulye
*2 orta boy kuru soğan
*2 kg domates
*tuz
*45 adet kapya biber
*67 adet sivri biber
*1 çay bardağı zeytinyağı

Taze Fasulye Konservesi Yapımı Tarifi Yapılışı Zeytinyağını uygun büyüklükte çelik tencereye alıyoruz Yemeklik doğranmış kuru soğan yeşil ve kırmızı biberleri tencereye alıp kavuruyoruz Ayıklanmış, yıkanmış istenilen büyüklükte kırılmış taze fasulyeleri de ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz Fasulyeler pişmeye yakın dirilikte ölünceye kadar sarartıyoruz Ama tam pişmemiş olmalı Domatesleri ekliyoruz (domatesleri blenderdan geçiriyorum yada rendeleyebilirsiniz) Tuzunu da ekleyip iyice 10 dk daha kaynayınca içini kaynar su ile çalkaladığımız boş kavanozlara dolduruyoruz Kavanozların ağız kısmını peçete yardımıyla temizliyoruz ki domates suyu çekirdeği kapağa engel olmasın Kaynattığımız kapakları da kavanozlara kapatıyoruz ve kavanozları ters çeviriyoruz 1 gün böyle bekletip ertesi gün kilere kaldırabiliriz
Not: Kapakların içine çökmüş olması gerekiyor
Not: Bu konserveleri açıp direk servis tabağına alabilirsiniz Tadı biraz önce pişmiş gibi harika oluyor
 
858,496Konular
982,169Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt