iltasyazilim
FD Üye
Taze Fasulye Konservesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg taze fasulye
*2 orta boy kuru soğan
*2 kg domates
*tuz
*45 adet kapya biber
*67 adet sivri biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
Taze Fasulye Konservesi Yapımı Tarifi Yapılışı Zeytinyağını uygun büyüklükte çelik tencereye alıyoruz Yemeklik doğranmış kuru soğan yeşil ve kırmızı biberleri tencereye alıp kavuruyoruz Ayıklanmış, yıkanmış istenilen büyüklükte kırılmış taze fasulyeleri de ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz Fasulyeler pişmeye yakın dirilikte ölünceye kadar sarartıyoruz Ama tam pişmemiş olmalı Domatesleri ekliyoruz (domatesleri blenderdan geçiriyorum yada rendeleyebilirsiniz) Tuzunu da ekleyip iyice 10 dk daha kaynayınca içini kaynar su ile çalkaladığımız boş kavanozlara dolduruyoruz Kavanozların ağız kısmını peçete yardımıyla temizliyoruz ki domates suyu çekirdeği kapağa engel olmasın Kaynattığımız kapakları da kavanozlara kapatıyoruz ve kavanozları ters çeviriyoruz 1 gün böyle bekletip ertesi gün kilere kaldırabiliriz
Not: Kapakların içine çökmüş olması gerekiyor
Not: Bu konserveleri açıp direk servis tabağına alabilirsiniz Tadı biraz önce pişmiş gibi harika oluyor
*4 kg taze fasulye
*2 orta boy kuru soğan
*2 kg domates
*tuz
*45 adet kapya biber
*67 adet sivri biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
Taze Fasulye Konservesi Yapımı Tarifi Yapılışı Zeytinyağını uygun büyüklükte çelik tencereye alıyoruz Yemeklik doğranmış kuru soğan yeşil ve kırmızı biberleri tencereye alıp kavuruyoruz Ayıklanmış, yıkanmış istenilen büyüklükte kırılmış taze fasulyeleri de ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz Fasulyeler pişmeye yakın dirilikte ölünceye kadar sarartıyoruz Ama tam pişmemiş olmalı Domatesleri ekliyoruz (domatesleri blenderdan geçiriyorum yada rendeleyebilirsiniz) Tuzunu da ekleyip iyice 10 dk daha kaynayınca içini kaynar su ile çalkaladığımız boş kavanozlara dolduruyoruz Kavanozların ağız kısmını peçete yardımıyla temizliyoruz ki domates suyu çekirdeği kapağa engel olmasın Kaynattığımız kapakları da kavanozlara kapatıyoruz ve kavanozları ters çeviriyoruz 1 gün böyle bekletip ertesi gün kilere kaldırabiliriz
Not: Kapakların içine çökmüş olması gerekiyor
Not: Bu konserveleri açıp direk servis tabağına alabilirsiniz Tadı biraz önce pişmiş gibi harika oluyor