nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo taze fasulye
*4 kilo domates
*1,5 nehir bardağı değişken yağ
*1,5 yemek yemek kaşığı silme tuz
*Yeteri dek kavanoz
*Yeni kapak
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Merhaba canlar Öncelikle taze fasulyelerinizi kendini özlem ettiğiniz şekilde doğruyoruz sonradan bol suda iki üç kere yıkıyoruz Domateslerin üzerine fazla işareti yaparak çiziyoruz Üstüne aşacak kadar sıcak su döküyoruz 5 dakika sonradan domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Genişçe bir tencereye önce akıcı yağımızı ısındıktan sonra domatesleri gerisinde suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekliyoruz kapağını kapatıp 2530 dakika pişiriyoruz((arada sırada kevgirle daha aşağı üstteki ediyoruz))arkasından tuzunu ekleyip 12 taşım daha kaynattıktan daha sonra daha önceden içine sıcak suyla doldurduğumuz kavanozları içindeki suyu döküp kavanozları doldurmaya başlıyoruz Burada ama püf nokta pişirmiş olduğunuz fasulyenin altını hiç kapatmıyoruz O kaynamaya devam ediyor Biz pek dolduruyoruz Ardından sıcak suda beklettiğimiz kavanoz kapaklarını sımsıkı kapatıyoruz Zıt çevirip bir gece soğumasını bekledikten sonradan da sabahleyin kontrolden geçirip karanlık bir yerde kışın yemek için saklıyoruz !Şimdiden bütün deneyenlere sağlık bal şeker olsun inşallah
*5 kilo taze fasulye
*4 kilo domates
*1,5 nehir bardağı değişken yağ
*1,5 yemek yemek kaşığı silme tuz
*Yeteri dek kavanoz
*Yeni kapak
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Merhaba canlar Öncelikle taze fasulyelerinizi kendini özlem ettiğiniz şekilde doğruyoruz sonradan bol suda iki üç kere yıkıyoruz Domateslerin üzerine fazla işareti yaparak çiziyoruz Üstüne aşacak kadar sıcak su döküyoruz 5 dakika sonradan domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Genişçe bir tencereye önce akıcı yağımızı ısındıktan sonra domatesleri gerisinde suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekliyoruz kapağını kapatıp 2530 dakika pişiriyoruz((arada sırada kevgirle daha aşağı üstteki ediyoruz))arkasından tuzunu ekleyip 12 taşım daha kaynattıktan daha sonra daha önceden içine sıcak suyla doldurduğumuz kavanozları içindeki suyu döküp kavanozları doldurmaya başlıyoruz Burada ama püf nokta pişirmiş olduğunuz fasulyenin altını hiç kapatmıyoruz O kaynamaya devam ediyor Biz pek dolduruyoruz Ardından sıcak suda beklettiğimiz kavanoz kapaklarını sımsıkı kapatıyoruz Zıt çevirip bir gece soğumasını bekledikten sonradan da sabahleyin kontrolden geçirip karanlık bir yerde kışın yemek için saklıyoruz !Şimdiden bütün deneyenlere sağlık bal şeker olsun inşallah