iltasyazilim
FD Üye
Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze fasulye
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı Tuz
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Fasulyeleri ayıklayıp, istediğiniz büyüklukte doğrayın
Kaynamış tuzlu suya fasulyeleri ekleyip 510 dk haşlayın
Temizleyip kuruttuğunuz kavanozun alt kısmına doğradığınız domateşten yerleştirin
Domatesin üzerine 1 kepçe haşlama suyundan koyup fasulyelerden ekleyin
Üstüne tekrar domates dizin
1 bıçak yardımıyla kavanozu hafifçe karıştırıp fazla havasını alın
Boşlukların dolması için tekrar haşlama suyundan koyalım
Kavanozun üzerinden 1 parmak boşluk kalacak şekilde kapağını kapatın
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayalım
Düdüklü tencerenin tabanına temiz bir bez yerleştirin
Kavanozları tencereye dizin
Kaynarken çarpıp kırılmaması için kavanozların arasınada bez yerleştirin
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dk kaynatın
Tencereden çıkarınca ters çevirip 1 gün o şekilde bekletin
Normal tencere kullanacaksanız kavanozları en az 1 saat kaynatmalısınız
Kapaklar mutlaka yeni ve temiz olmalı
Afiyet olsun
Konserve yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Kapaklarımız mutlaka yeni daha önce kullanılmamış olmalı
Kavanoz ve kapakların sterlize edilmesi yani en az 10 dk kaynar suda kaynatılıp kurutulması gerekli
Kavanozlar kurtulduktan sonra iç kısma dokunulmamalı
Kullanılacak meyve ve sebzeler mutlaka çürüksüz olmalı
Kaynatma ile yapılacak konservede mutlaka düdüklü yani basınçlı tencere kullanılmalı, bunun sebebi normal tencerede ocağın altını ne kadar yüksek açsanızda kaynama sıcaklığı 100 dereceyi geçmez ve Botilinum bakterisi üreme şansı artar
Düdüklü tencerede küçük kavanozlar en az 25 dk büyükler 35 dk kaynatılmalı
Düdüklü tencerede kaynatma yapılırken kavanozların yarısına kadar tencereye su ilave edilmelidir
Konserve işlemi tamamladığınız kavanozlar 1 gün boyunca ters şekilde yani kapağı aşağıda bekletilmeli
Tencere kullanırken mutlaka kavanozları koymadan önce tencerenizin dibine tahta, havlu vb Şeyler konulmalı
Tencereye yerleştirilen kavanozlar arasına havlu konulup kaynama esnasında birbirlerine çarpıp kırılması engellenmeli
Kaynatma ile yapılmayacak konservelerde yapım aşamasında kapaklar 10 dk boyunca kaynatılıp kaynama aşamasında kavanoza kapatılmalı
Konserve işlemini tamamladığınız kavanozları temiz kalın bir havlu üzerinde beklemeye almalısınız
Konservelerde serin güneş almayan bir yerde saklanmalı
Konserve kapağında şişme, köpürme, sızıntı, konservede doğal olmayan renk değişikliği, beklenmeyen koku, kapağı açarken fışkırma vb Sorunlar var ise kullanılmaması gerekir
Hepinize kolay gelsin
Sevgilerimle
*1 kg taze fasulye
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı Tuz
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Fasulyeleri ayıklayıp, istediğiniz büyüklukte doğrayın
Kaynamış tuzlu suya fasulyeleri ekleyip 510 dk haşlayın
Temizleyip kuruttuğunuz kavanozun alt kısmına doğradığınız domateşten yerleştirin
Domatesin üzerine 1 kepçe haşlama suyundan koyup fasulyelerden ekleyin
Üstüne tekrar domates dizin
1 bıçak yardımıyla kavanozu hafifçe karıştırıp fazla havasını alın
Boşlukların dolması için tekrar haşlama suyundan koyalım
Kavanozun üzerinden 1 parmak boşluk kalacak şekilde kapağını kapatın
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayalım
Düdüklü tencerenin tabanına temiz bir bez yerleştirin
Kavanozları tencereye dizin
Kaynarken çarpıp kırılmaması için kavanozların arasınada bez yerleştirin
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dk kaynatın
Tencereden çıkarınca ters çevirip 1 gün o şekilde bekletin
Normal tencere kullanacaksanız kavanozları en az 1 saat kaynatmalısınız
Kapaklar mutlaka yeni ve temiz olmalı
Afiyet olsun
Konserve yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Kapaklarımız mutlaka yeni daha önce kullanılmamış olmalı
Kavanoz ve kapakların sterlize edilmesi yani en az 10 dk kaynar suda kaynatılıp kurutulması gerekli
Kavanozlar kurtulduktan sonra iç kısma dokunulmamalı
Kullanılacak meyve ve sebzeler mutlaka çürüksüz olmalı
Kaynatma ile yapılacak konservede mutlaka düdüklü yani basınçlı tencere kullanılmalı, bunun sebebi normal tencerede ocağın altını ne kadar yüksek açsanızda kaynama sıcaklığı 100 dereceyi geçmez ve Botilinum bakterisi üreme şansı artar
Düdüklü tencerede küçük kavanozlar en az 25 dk büyükler 35 dk kaynatılmalı
Düdüklü tencerede kaynatma yapılırken kavanozların yarısına kadar tencereye su ilave edilmelidir
Konserve işlemi tamamladığınız kavanozlar 1 gün boyunca ters şekilde yani kapağı aşağıda bekletilmeli
Tencere kullanırken mutlaka kavanozları koymadan önce tencerenizin dibine tahta, havlu vb Şeyler konulmalı
Tencereye yerleştirilen kavanozlar arasına havlu konulup kaynama esnasında birbirlerine çarpıp kırılması engellenmeli
Kaynatma ile yapılmayacak konservelerde yapım aşamasında kapaklar 10 dk boyunca kaynatılıp kaynama aşamasında kavanoza kapatılmalı
Konserve işlemini tamamladığınız kavanozları temiz kalın bir havlu üzerinde beklemeye almalısınız
Konservelerde serin güneş almayan bir yerde saklanmalı
Konserve kapağında şişme, köpürme, sızıntı, konservede doğal olmayan renk değişikliği, beklenmeyen koku, kapağı açarken fışkırma vb Sorunlar var ise kullanılmaması gerekir
Hepinize kolay gelsin
Sevgilerimle