iltasyazilim
FD Üye
Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi İçin Malzemeler
*Yeterince kurutulmuş taze fasulye
Pişirmek için;
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 Tatlı kaşığı pul biber ve yeteri kadar tuz
Kavurmak için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kilo kuru soğan
*Soğanı kavurmak için çok az tuz
Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi Yapılışı Öncelikle yazdan kuruttuğumuz fasulyemizi tenceremize alıp sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 saate yakın beklettikten sonrada bi kaç kez ılık suyla yıkayıp tekrar tenceremize alıp sıcak suyunu da koyduktan sonra haşlamaya bırakalım ( biz bu işleme fasulyenin kara suyunu almak deriz benim yöremde)
Yeteri kadar haşlanan fasulyemizi süzgece alıp üzerine de çeşmenin altında sudan geçirdikten sonra bir kenara alalım ve pişireceğimiz tenceremize tereyağını eritip pembeleşince yanmaması için bi kaç kaşıkta sıvı yağını koyduktan sonra ,salçasını ve pul biberini de koyup salça kokusu çıkıncaya kadar bi kaç kez çevirip kavuralım
Fasulyemizi ekleyip karıştıralım ,yeteri kadar tuzunu ve suyunu da ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakalım (kabuklu fasulye yemeğimizi çok sulu pişirmeye gerek yok eğer siz sulu seviyorsanız pişerken size su ayarı az gelirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz )
Piştiğinden emin olduğumuz yemeğimizin altını kapatalım
İster başka bir tencerede ister bi başka kaba boşalttıktan sonra tenceremizi yıkayıp ocağa alalım ve tencereye sıvı yağını koyup biraz kızarttıktan sonra piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip çok azda tuz atıp pembeleşinceye kadar kavuralım
Bu aşamada fasulyeyi de ekleyip bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kapatalım ve daha sonrada servise sunalım
Yapacaklara Afiyet Olsun
*Yeterince kurutulmuş taze fasulye
Pişirmek için;
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 Tatlı kaşığı pul biber ve yeteri kadar tuz
Kavurmak için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kilo kuru soğan
*Soğanı kavurmak için çok az tuz
Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi Yapılışı Öncelikle yazdan kuruttuğumuz fasulyemizi tenceremize alıp sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 saate yakın beklettikten sonrada bi kaç kez ılık suyla yıkayıp tekrar tenceremize alıp sıcak suyunu da koyduktan sonra haşlamaya bırakalım ( biz bu işleme fasulyenin kara suyunu almak deriz benim yöremde)
Yeteri kadar haşlanan fasulyemizi süzgece alıp üzerine de çeşmenin altında sudan geçirdikten sonra bir kenara alalım ve pişireceğimiz tenceremize tereyağını eritip pembeleşince yanmaması için bi kaç kaşıkta sıvı yağını koyduktan sonra ,salçasını ve pul biberini de koyup salça kokusu çıkıncaya kadar bi kaç kez çevirip kavuralım
Fasulyemizi ekleyip karıştıralım ,yeteri kadar tuzunu ve suyunu da ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakalım (kabuklu fasulye yemeğimizi çok sulu pişirmeye gerek yok eğer siz sulu seviyorsanız pişerken size su ayarı az gelirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz )
Piştiğinden emin olduğumuz yemeğimizin altını kapatalım
İster başka bir tencerede ister bi başka kaba boşalttıktan sonra tenceremizi yıkayıp ocağa alalım ve tencereye sıvı yağını koyup biraz kızarttıktan sonra piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip çok azda tuz atıp pembeleşinceye kadar kavuralım
Bu aşamada fasulyeyi de ekleyip bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kapatalım ve daha sonrada servise sunalım
Yapacaklara Afiyet Olsun