Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait…

Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait…
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi İçin Malzemeler

*Yeterince kurutulmuş taze fasulye

Pişirmek için;


*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 Tatlı kaşığı pul biber ve yeteri kadar tuz

Kavurmak için;


*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kilo kuru soğan
*Soğanı kavurmak için çok az tuz

Taze Fasulye Kurusu Yemeği (Yöremdeki Adıyla Kabuklu Fasulye ) Çankırı Yöresine Ait… Tarifi Yapılışı Öncelikle yazdan kuruttuğumuz fasulyemizi tenceremize alıp sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 saate yakın beklettikten sonrada bi kaç kez ılık suyla yıkayıp tekrar tenceremize alıp sıcak suyunu da koyduktan sonra haşlamaya bırakalım ( biz bu işleme fasulyenin kara suyunu almak deriz benim yöremde)
Yeteri kadar haşlanan fasulyemizi süzgece alıp üzerine de çeşmenin altında sudan geçirdikten sonra bir kenara alalım ve pişireceğimiz tenceremize tereyağını eritip pembeleşince yanmaması için bi kaç kaşıkta sıvı yağını koyduktan sonra ,salçasını ve pul biberini de koyup salça kokusu çıkıncaya kadar bi kaç kez çevirip kavuralım
Fasulyemizi ekleyip karıştıralım ,yeteri kadar tuzunu ve suyunu da ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakalım (kabuklu fasulye yemeğimizi çok sulu pişirmeye gerek yok eğer siz sulu seviyorsanız pişerken size su ayarı az gelirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz )
Piştiğinden emin olduğumuz yemeğimizin altını kapatalım
İster başka bir tencerede ister bi başka kaba boşalttıktan sonra tenceremizi yıkayıp ocağa alalım ve tencereye sıvı yağını koyup biraz kızarttıktan sonra piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip çok azda tuz atıp pembeleşinceye kadar kavuralım
Bu aşamada fasulyeyi de ekleyip bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kapatalım ve daha sonrada servise sunalım
Yapacaklara Afiyet Olsun
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt