iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu
Malzemeler
* Yarım kilo taze fasulye
* Yarım kilo tatlı sivri biber
* 23 adet Arnavut biberi (kırmızı, ufak ve acı olanlardan)
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı tuzlu
* Buzlu su
* Bayağı Su
* Kaynar su
Hazırlanışı
1 Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz
2 Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene değin yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz
3 Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz
4 Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz
5 10 dakika bekletiyoruz
6 sırası gelmişken sivribiberleri yıkıyoruz
7 Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz
8 Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz
9 Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz
10 Tuzlu serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz
11 Biber ve fasulyeler bitene dek aynı işlemi tekrarlıyoruz
12 Sirkeyi kavanoza döküyoruz
13 Üzerini kaplayacak değin suyu kavanoza döküyoruz
14 Kavanozun ağzını sımsıkı kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz *
Malzemeler
* Yarım kilo taze fasulye
* Yarım kilo tatlı sivri biber
* 23 adet Arnavut biberi (kırmızı, ufak ve acı olanlardan)
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı tuzlu
* Buzlu su
* Bayağı Su
* Kaynar su
Hazırlanışı
1 Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz
2 Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene değin yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz
3 Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz
4 Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz
5 10 dakika bekletiyoruz
6 sırası gelmişken sivribiberleri yıkıyoruz
7 Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz
8 Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz
9 Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz
10 Tuzlu serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz
11 Biber ve fasulyeler bitene dek aynı işlemi tekrarlıyoruz
12 Sirkeyi kavanoza döküyoruz
13 Üzerini kaplayacak değin suyu kavanoza döküyoruz
14 Kavanozun ağzını sımsıkı kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz *