Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Fesleğenli Krep Sarması

Taze Fesleğenli Krep Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze Fesleğenli Krep Sarması Tarifi İçin Malzemeler Krep için;


*10 çorba kaşığı tepeleme un
*2 adet yumurta
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 tutam doğranmış taze fesleğen yaprakları

Beşamel sos için;


*1,5 su bardağı süt
*2 tepeleme çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz

İç harcı için;


*500 gr ızgara tava tavuk ( göğüs etinden de yapabilirsiniz yada et kıymada olur)
*2 adet domates (kabukları soyulmuş)
*1 adet yemeklik doğranmış soğan
*3 adet biber
*2 adet patates (küp şeklinde kızartılmış)
*1 tutam taze biberiye
*Kekik, karabiber, kırmızı biber, Köri, tuz
*Üzeri için kaşar rendesi

Taze Fesleğenli Krep Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımız için küp doğranmış tavukları soteleyelim İçine sırayla soğan, biber, taze biberiye ve en son domatesleri ekleyip pişirelim Kızartılmış patatesleri ekleyip baharatlarını atıp soğumaya bırakalım Krep için tüm malzemeyi karıştırıp az yağlanmış teflon tavada arkalı önlü pişirelim Beşemal sos içinde tereyağını eritip unla kavurup sütü yavaş yavaş ilave edip kıvam alıncaya kadar topaklanma olmadan pişirelim Kreplerimizin içine iç harcımızdan koyup ister rulo şeklinde saralım İster kasenin içine krep koyup bohça şeklinde sarıp kürdanla tutturalım (ben öyle yaptım ) Üzerlerine beşamel sos ve kaşar rendesi serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,086Mesajlar
30,059Kullanıcılar
zerdusthSon üye
Üst Alt