iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 3 adet yufka,
• 12 kg yoğurt,
• 2 adet soğan,
• 250 gr kıyma,
• 1 çorba kaşığı pul biber,
• 45 diş sarmısak,
• Karabiber, tuz,
• 1 yemek kaşığı kuru nane,
• 1 kahve fincanı sıvı yağ+
• 100 gr tereyağı
Hazırlanışı :
Yufkaları ortadan ikiye bölün 100 gr eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun Kıymayı ekleyip, 1015 dakika daha kavurun
Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın Yoğurdu üzerine gezdirin Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın
• 3 adet yufka,
• 12 kg yoğurt,
• 2 adet soğan,
• 250 gr kıyma,
• 1 çorba kaşığı pul biber,
• 45 diş sarmısak,
• Karabiber, tuz,
• 1 yemek kaşığı kuru nane,
• 1 kahve fincanı sıvı yağ+
• 100 gr tereyağı
Hazırlanışı :
Yufkaları ortadan ikiye bölün 100 gr eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun Kıymayı ekleyip, 1015 dakika daha kavurun
Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın Yoğurdu üzerine gezdirin Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın