iltasyazilim
FD Üye
Taze Kırmızı Acı Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 kg taze kırmızı acı biber
*Yarım litre sıvı yağ
*16 baş sarımsak
*2 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı eklenir yada azaltılır )
Taze Kırmızı Acı Biber Sosu Tarifi Yapılışı Öncelikle biberleri ayıklayıp çok ezmeden az deri kalacak şekilde rondodan geçirin sonra sıvı yağı tencerede kızdırın ve biberi içine katıp sarımsağı ve soğanı da soyup aynı şekilde rondodan geçirip onları da katın ve tuzunu ekleyip önce yüksek ateşte ara sıra karıştırarak pişirin tam fokurdamaya başlayınca en küçük ateşe alıp kısık ateşte kapağı kapatmadan ara sıra karıştırarak ve köpüğünü alarak 4 saat pişmeye bırakıyoruz ta ki suyu buharlaşıp sırf yağı kalıncaya kadar( böylece çabuk bozulmaz ve yağın bol olmasının faydası ise uzunca süre dayanması) sonra ocağın altını kapatıp bezle örterek soğumaya bırakın soğuduktan sonra da kavanozlara doldurup buz dolabında saklayın yaz kış tüketebilirsiniz bu tarif zor gelirse kırmızı pul biber sosu tarifini deneyebilirsiniz aralarındaki fark ise bunun lezzeti bir iki tık fazla kolay gelsin talı acı lezzetler afiyetle
Not;*Acı biberleri temizlerken elen kullanmanızı şiddetle öneririm *Tabii siz miktarı azaltarak yapabilirsiniz ama her zaman yapılmayacağı için biz bir kerede yapıp baya uzun süre de tüketiriz hatta eş dosta dağıtıyoruz
*2, 5 kg taze kırmızı acı biber
*Yarım litre sıvı yağ
*16 baş sarımsak
*2 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı eklenir yada azaltılır )
Taze Kırmızı Acı Biber Sosu Tarifi Yapılışı Öncelikle biberleri ayıklayıp çok ezmeden az deri kalacak şekilde rondodan geçirin sonra sıvı yağı tencerede kızdırın ve biberi içine katıp sarımsağı ve soğanı da soyup aynı şekilde rondodan geçirip onları da katın ve tuzunu ekleyip önce yüksek ateşte ara sıra karıştırarak pişirin tam fokurdamaya başlayınca en küçük ateşe alıp kısık ateşte kapağı kapatmadan ara sıra karıştırarak ve köpüğünü alarak 4 saat pişmeye bırakıyoruz ta ki suyu buharlaşıp sırf yağı kalıncaya kadar( böylece çabuk bozulmaz ve yağın bol olmasının faydası ise uzunca süre dayanması) sonra ocağın altını kapatıp bezle örterek soğumaya bırakın soğuduktan sonra da kavanozlara doldurup buz dolabında saklayın yaz kış tüketebilirsiniz bu tarif zor gelirse kırmızı pul biber sosu tarifini deneyebilirsiniz aralarındaki fark ise bunun lezzeti bir iki tık fazla kolay gelsin talı acı lezzetler afiyetle
Not;*Acı biberleri temizlerken elen kullanmanızı şiddetle öneririm *Tabii siz miktarı azaltarak yapabilirsiniz ama her zaman yapılmayacağı için biz bir kerede yapıp baya uzun süre de tüketiriz hatta eş dosta dağıtıyoruz