iltasyazilim
FD Üye
Taze Naneli Baharatlı Şehriyeli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük kase osmancık pirinç
*1 çay bardağı arpa şehriye
*1 çay bardağı çam fıstığı ve kuş üzümü karışımı
*1 tutam ince kıyım maydanoz
*Taze nane
*Dereotu
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz tatlı biber
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 adet kuru soğan (küçük doğranacak)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 küçük kase dolu dolu su (arzuya göre et suyu, tavuksuyu da olur )
Taze Naneli Baharatlı Şehriyeli İç Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları arpa şehriyeyi kısık ateşte biraz kavuralım Soğanı ekleyelim Bir dk daha ekleyelim Kuş üzümü, çam fıstığı ekleyip karıştıralım Sıcak suyunu verelim Ilık tuzlu suda bekletip, yıkadığımız pirinci ilave edip, karıştıralım Tuzunu, baharatları, şekeri, serpin ve karıştırın Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım İnce kıyım yeşilikleri koyalım, karıştıralım Havlu kağıt serip ocağın altını kapatalım Sıcak servis yapalım Afiyet olsun
*1 küçük kase osmancık pirinç
*1 çay bardağı arpa şehriye
*1 çay bardağı çam fıstığı ve kuş üzümü karışımı
*1 tutam ince kıyım maydanoz
*Taze nane
*Dereotu
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz tatlı biber
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 adet kuru soğan (küçük doğranacak)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 küçük kase dolu dolu su (arzuya göre et suyu, tavuksuyu da olur )
Taze Naneli Baharatlı Şehriyeli İç Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları arpa şehriyeyi kısık ateşte biraz kavuralım Soğanı ekleyelim Bir dk daha ekleyelim Kuş üzümü, çam fıstığı ekleyip karıştıralım Sıcak suyunu verelim Ilık tuzlu suda bekletip, yıkadığımız pirinci ilave edip, karıştıralım Tuzunu, baharatları, şekeri, serpin ve karıştırın Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım İnce kıyım yeşilikleri koyalım, karıştıralım Havlu kağıt serip ocağın altını kapatalım Sıcak servis yapalım Afiyet olsun