iltasyazilim
FD Üye
Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük kase pilavlık pirinç
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*2 diş sarımsak (rendelenmiş )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tutam ince kıyım taze nane
*Dereotu
*Maydanoz
*1 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı çam fıstığı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 kase su
Üzeri için kapak olarak;
*1 adet domates(iri kesilecek )
*1 kase su
*1 tatlı kaşığı biber salçası (su ile eritilecek )
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzeleri;
*6 adet dolmalık biber (orta kısımları çıkartılacak)
*3 adet patlıcan (üçe kesilip içleri oyulacak tuz serpilecek)
*2 adet kabak (üçe kesilecek içleri oyulacak)
*3 adet domates (üzeri kapak şekilde kesilip içi biraz oyulacak)
Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma Tarifi Yapılışı Tavayı yağı koyun soğanı sarımsağı koyup 2 dk pişirin Salçayı ekleyip karıştırın Pirinçleri ılık tuzlu sulu ile yıkayıp durulayalım Tavaya ekleyelim Tuzu baharatları serpelim Fıstığı üzümü de ekleyip karıştıralım Su ile erittiğimiz bir kase salçayı dökelim, karıştıralım Ocağın altını kısalım Suyunu biraz çekene kadar pişirelim Soğumaya bırakalım Taze naneyi maydanozu dereotu ekleyip karıştıralım İçleri oyup yıkadığımı sebzeleri süzgeçe alalım Hazırladığımız malzemeden bir parmak kalacak şekilde dolduralım Domatesleri kapak olarak kapatalım Düz bir tencereye dizelim Üzerine yağı gezdirelim Salça ile erittiğimiz suyu gezdirelim Suyu dökelim, tuzu serpelim Bir porselen tabak kapatalım Bir dolma taşı ile bastıralım Beş dk orta ateşte 1 saat çok çok kısık ateşte pişirelim Yarım saat soğuduktan sonra servis tabağına alalım Afiyet olsun
Not :ben bu şekilde yapıyorum çiğ pirinçten de olur
*1 küçük kase pilavlık pirinç
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*2 diş sarımsak (rendelenmiş )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tutam ince kıyım taze nane
*Dereotu
*Maydanoz
*1 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı çam fıstığı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 kase su
Üzeri için kapak olarak;
*1 adet domates(iri kesilecek )
*1 kase su
*1 tatlı kaşığı biber salçası (su ile eritilecek )
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzeleri;
*6 adet dolmalık biber (orta kısımları çıkartılacak)
*3 adet patlıcan (üçe kesilip içleri oyulacak tuz serpilecek)
*2 adet kabak (üçe kesilecek içleri oyulacak)
*3 adet domates (üzeri kapak şekilde kesilip içi biraz oyulacak)
Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma Tarifi Yapılışı Tavayı yağı koyun soğanı sarımsağı koyup 2 dk pişirin Salçayı ekleyip karıştırın Pirinçleri ılık tuzlu sulu ile yıkayıp durulayalım Tavaya ekleyelim Tuzu baharatları serpelim Fıstığı üzümü de ekleyip karıştıralım Su ile erittiğimiz bir kase salçayı dökelim, karıştıralım Ocağın altını kısalım Suyunu biraz çekene kadar pişirelim Soğumaya bırakalım Taze naneyi maydanozu dereotu ekleyip karıştıralım İçleri oyup yıkadığımı sebzeleri süzgeçe alalım Hazırladığımız malzemeden bir parmak kalacak şekilde dolduralım Domatesleri kapak olarak kapatalım Düz bir tencereye dizelim Üzerine yağı gezdirelim Salça ile erittiğimiz suyu gezdirelim Suyu dökelim, tuzu serpelim Bir porselen tabak kapatalım Bir dolma taşı ile bastıralım Beş dk orta ateşte 1 saat çok çok kısık ateşte pişirelim Yarım saat soğuduktan sonra servis tabağına alalım Afiyet olsun
Not :ben bu şekilde yapıyorum çiğ pirinçten de olur