Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma

Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma Tarifi İçin Malzemeler

*1 küçük kase pilavlık pirinç
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*2 diş sarımsak (rendelenmiş )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tutam ince kıyım taze nane
*Dereotu
*Maydanoz
*1 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı çam fıstığı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 kase su

Üzeri için kapak olarak;


*1 adet domates(iri kesilecek )
*1 kase su
*1 tatlı kaşığı biber salçası (su ile eritilecek )
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeleri;


*6 adet dolmalık biber (orta kısımları çıkartılacak)
*3 adet patlıcan (üçe kesilip içleri oyulacak tuz serpilecek)
*2 adet kabak (üçe kesilecek içleri oyulacak)
*3 adet domates (üzeri kapak şekilde kesilip içi biraz oyulacak)

Taze Naneli Zeytinyağlı Türlü Dolma Tarifi Yapılışı Tavayı yağı koyun soğanı sarımsağı koyup 2 dk pişirin Salçayı ekleyip karıştırın Pirinçleri ılık tuzlu sulu ile yıkayıp durulayalım Tavaya ekleyelim Tuzu baharatları serpelim Fıstığı üzümü de ekleyip karıştıralım Su ile erittiğimiz bir kase salçayı dökelim, karıştıralım Ocağın altını kısalım Suyunu biraz çekene kadar pişirelim Soğumaya bırakalım Taze naneyi maydanozu dereotu ekleyip karıştıralım İçleri oyup yıkadığımı sebzeleri süzgeçe alalım Hazırladığımız malzemeden bir parmak kalacak şekilde dolduralım Domatesleri kapak olarak kapatalım Düz bir tencereye dizelim Üzerine yağı gezdirelim Salça ile erittiğimiz suyu gezdirelim Suyu dökelim, tuzu serpelim Bir porselen tabak kapatalım Bir dolma taşı ile bastıralım Beş dk orta ateşte 1 saat çok çok kısık ateşte pişirelim Yarım saat soğuduktan sonra servis tabağına alalım Afiyet olsun
Not :ben bu şekilde yapıyorum çiğ pirinçten de olur
 

Similar threads

Taze Naneli Baharatlı Şehriyeli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler *1 küçük kase osmancık pirinç *1 çay bardağı arpa şehriye *1 çay bardağı çam fıstığı ve kuş üzümü karışımı *1 tutam ince kıyım maydanoz *Taze nane *Dereotu *1 çay kaşığı yenibahar *1 çay kaşığı toz tarçın *1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler *10 adet dolmalık biber *1 5 bardak pirinç *1 soğan *1 kaşık salça *1 avuç maydanoz *1 fincan kuş üzümü *1 fincan dolmalık fıstık *1 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tarçın *1 tatlı kaşığı karabiber *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Buzluk İçin Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler *Toplam 30 adet karışık patlıcan kabak biber *30 yemek kaşığı pirinç ( silme) *7 tane biber *4 tane büyük domates *4 tane soğan *3 diş sarımsak *2 yemek kaşığı salça *Biraz yaş nane *Biraz maydanoz *1 çay kaşığı karabiber *Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Naneli Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo taze fasulye *2 adet kuru soğan *5 adet domates *1 adet yeşil biber *1 yemek kaşığı pul biber *1 tatlı kaşığı şeker *1 çay bardağı zeytinyağ *Yarım demet nane *Tuz Naneli Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler *5 adet kuru dolma *45 adet kuru biber veya yeşil dolmalık biber *Asma yaprağı *Yarım demetten biraz az maydanoz *Yarım demetten biraz az yeşil nane *3 adet soğan *1 baş sarımsak *3 adet domates *1 çay kaşığı karabiber *Yarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt