iltasyazilim
FD Üye
Taze Soğanlı Kek Börek Tarifi İçin Malzemeler
*56 dal taze soğan
*1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı mısır unu
*1 5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 5 çay kaşığı tuz
*Üzerine çörek otu ve susam
Taze Soğanlı Kek Börek Tarifi Yapılışı Bu böreğin pırasalı olanını çoğu kişi dememiştir Taze soğanlı bu tarifi de mutlaka denemelisiniz Kahvaltıya, misafire, öğle yemeğine her yere olur
Öncelikle taze soğan yıkanır ve ince önce doğranır
Karıştırma kabına 3 yumurta, süt ve sıvı yağ eklenir Karıştırılır Üzerine mısır unu, normal un, tuz ve kabartma tozu ilave edilir Tekrar karıştırılır İsterseniz mısır unu kullanmayıp, tamamını 2 bardak un ekleyebilirsiniz
En son taze soğan ve ufalanmış peynir eklenir Karıştırılır Peynir tuzlu ise tuzu kontrollü eklemekte fayda var
Orta boy bir fırın tepsisi yağlanır Hafif unlanır, böreğin yapışmaması için
Hamur yağlanmış tepsiye boşaltılır Üzerine susam ve çörek otu serpilir 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Sıcakken lezzetine doyum olmuyor
Afiyet olsun
*56 dal taze soğan
*1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı mısır unu
*1 5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 5 çay kaşığı tuz
*Üzerine çörek otu ve susam
Taze Soğanlı Kek Börek Tarifi Yapılışı Bu böreğin pırasalı olanını çoğu kişi dememiştir Taze soğanlı bu tarifi de mutlaka denemelisiniz Kahvaltıya, misafire, öğle yemeğine her yere olur
Öncelikle taze soğan yıkanır ve ince önce doğranır
Karıştırma kabına 3 yumurta, süt ve sıvı yağ eklenir Karıştırılır Üzerine mısır unu, normal un, tuz ve kabartma tozu ilave edilir Tekrar karıştırılır İsterseniz mısır unu kullanmayıp, tamamını 2 bardak un ekleyebilirsiniz
En son taze soğan ve ufalanmış peynir eklenir Karıştırılır Peynir tuzlu ise tuzu kontrollü eklemekte fayda var
Orta boy bir fırın tepsisi yağlanır Hafif unlanır, böreğin yapışmaması için
Hamur yağlanmış tepsiye boşaltılır Üzerine susam ve çörek otu serpilir 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Sıcakken lezzetine doyum olmuyor
Afiyet olsun