Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

TBB açıkladı: Enerjide 13 milyar dolarlık yapılandırma gerek

TBB açıkladı: Enerjide 13 milyar dolarlık yapılandırma gerek
0
78

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
Santrallari%2Dplansizlik%2Dbatirdi%2D224782%2D20190907090652%2Ejpg

Türkiye Bankalar Birliği güç dalındaki kredi meselesine yönelik açıklamalar yaptı. 

İşte o açıklamalardan satır başları:

- Elektrik üretim ve dağıtım dalının mevcut borç stoku 47 milyar ABD Doları civarındadır. Yapılandırma gereksinimi bulunan kredi portföyü 12-13 milyar ABD Doları seviyesindedir.

-Bu fiyatın yaklaşık 10 milyar ABD Doları fiyatındaki kısmının 2019 yılı içinde yapılandırmasının tamamlanması beklenmektedir. Bu kredilere ait sınıflandırma ve karşılık hesaplamaları uluslarararası finansal modellere ve kontrole uygun bir halde yapılmaktadır.

-Kredi teminatları ve santrallerin nakit akış projeksiyonlarındaki beklentilerin farklı olması nedeniyle karşılık oranları bankalar ortasında fark gösterebilmektedir.

-En olumsuz senaryoda dahi bu kredilerin tamamına karşılık ayrılsa bile bunun dalın sermaye yeterlilik oranına tesiri %0,23 seviyesinde olacak. Bu kredilerinin tamamının 3. kümeye alınması halinde dahi dalın takipteki alacaklar rasyosuna tesiri %0,22 düzeyinde kalacak.

-Diğer bir değişle, bu kredilere ait en muhafazakar formda hareket edilse bile tesiri epeyce hudutlu, makul ve yönetilebilir seviyededir.

TAM AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Son devirde kamuoyunda doğalgaz santralleri hakkında yer alan tartışmaların daha sağlıklı bir tabanda yapılmasını teminen bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Elektrik üretim ve dağıtım bölümünün mevcut borç stoku 47 milyar ABD Doları civarındadır. Yapılandırma muhtaçlığı bulunan kredi portföyü 12-13 milyar ABD Doları seviyesindedir. Bu fiyatın yaklaşık 10 milyar ABD Doları fiyatındaki kısmının 2019 yılı içinde yapılandırmasının tamamlanması beklenmektedir.

Bu kredilere ait sınıflandırma ve karşılık hesaplamaları uluslarararası finansal modellere ve kontrole uygun bir biçimde yapılmaktadır. Kredi teminatları ve santrallerin nakit akış projeksiyonlarındaki beklentilerin farklı olması nedeniyle karşılık oranları bankalar ortasında fark gösterebilmektedir.

En olumsuz senaryoda dahi bu kredilerin tamamına karşılık ayrılsa bile bunun kesimin sermaye yeterlilik oranına tesiri yaklaşık yüzde 0,23 seviyesinde olacağı hesaplanmaktadır. Bu kredilerinin tamamının 3. kümeye alınması halinde dahi kesimin takipteki alacaklar rasyosuna tesiri yüzde 0,22 düzeyinde kalacaktır. Başka bir değişle, bu kredilere ait en muhafazakar formda hareket edilse bile tesiri epeyce sonlu, makul ve yönetilebilir seviyededir.

858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt