Teddy Quinlivan kariyerinin en kıymetli girişimlerinden birine imza atıyor. Açık olarak transseksüel olduğunu belirten birinci model ve aktivist olan Quinlivan, Chanel Beauty’nin yüzü oldu. Haberi Instagram hesabından bir görüntü ve fotoğrafla paylaşan ünlü model, “Artık üzücü şeylere ağlamıyorum lakin muvaffakiyetler için gözyaşı dökmemiz çok farklı değil mi? Bu girişim benim muvaffakiyet için ağladığım anlardan biri oldu. Tüm hayatım savaş ile geçti. Mütemadi mektepte zorbalığa maruz kalmak, evlatların beni öldürmekle tehdit ederek tüm vahşi detayları grafik bir biçimde betimlemeleri, öz pederimin bana şiddet uygulayarak aşağılaması, işim sırasında cinsî istismara uğramamı açıkladıktan sonra sanayi tarafından eleştirilmem… Bu muvaffakiyet tüm yaşadıklarımın bir nedeni olduğunu gösterdi,” diyerek his dolu bir açıklama yaptı.
Quinlivan; Chanel, Louis Vuitton, Gucci ve Chloé üzere bir çok markanın defilesinde yürüdükten sonra Eylül 2017’de transseksüel olduğunu açıklamıştı. Bu vade içinde bir çok ünlü mecmuanın yüzü olan ünlü model, Milk Makeup, Redken ve Maison Margiela parfümleri üzere hoşluk markaları ile çalıştı.
Heyecanını Instagram hikayelerinde sürdüren Quinlivan, LGBTQ topluluğu üyelerinden Laverne Cox, Hunter Schafer ve Victoria’s Secret modeli Valentino Sampaio’nun muvaffakiyetlerini da kutlamayı unutmadı. “Son periyotlar LGBTQ topluluğundan biriyseniz çok heyecan verici, münhasıran transseksüel bayanlar bir çok muvaffakiyete imza atıyor. Kırılmayacak cam yok, şu an yerkürede bizim devrimiz ve fark yaratmak, trans topluluğunu yerküre sahnesinde ön plana çıkarmak için savaşa devam etmeliyiz,” diyen Quinlivan heyecanını ve memnunluğunu hayranları ile paylaştı.