Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tefekkür hakkında ayetler

0
152

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar De ancak: Her ikisinde de büyük bir günah ve ırk için bir takım faydalar vardır Fakat her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar «Ihtiyaç fazlasını» de Allah size âyetleri böyle açıklar ancak düşünesiniz
Bakara : 219

Sizden biriniz arzu eder mi oysa, hurma ve üzüm ağaçlarıyla doymuş, arasından sular akan ve kendisi için orada her çeşit meyveden (bir tedarik) yer alan bir bahçesi olsun da, bakıma fakir çoluk çocuğu varken kendisine yaşlılık gelip çatsın, bahçeye de içinde alev bulunan bir kasırga isabet ederek yakıp kül etsin! (Şüphesiz bunu kimse açlık etmez) İşte düşünüp anlayasınız diye Allah size âyetleri açıklar
Bakara : 266

Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler Rabbimiz! Sen bunu boşu boşuna yaratmadın Seni tesbih ederiz Bizi cehennem azabından koru!
Âli İmrân : 191

Yahudiler ve hıristiyanlar «Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz» dediler De ancak: Öyleyse günahlarınızdan dolayı size neden azap ediyor? Açıkçası siz de O'nun yarattığı insanlardansınız O, dilediğini bağışlar ve dilediğine cefa eder Göklerde, yerde ve ikisinin aralarında ne varsa mülkiyeti Allah'a aittir Sonunda dönüş de fakat O'nadır
Mâide : 18

De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum Ben gaybı da bilmem Size, ben bir meleğim de demiyorum Ben, sadece bana vahyolunana uyarım De ki: Kör ile görebilen hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?
En'âm : 50

Dileseydik şüphesiz onu bu âyetler tamamen yükseltirdik Lakin o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü Onun durumu tıpatıp köpeğin durumuna aynı: Üzerine varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur İşte âyetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir Kıssayı anlat; şayet düşünürler
A'râf : 176

Düşünmediler mi oysa, arkadaşlarında (Muhammed'de) çılgınlık yoktur? O, ancak açıkça bir uyarıcıdır
A'râf : 184

Dünya hayatının durumu, gökten indirdiğimiz bir su gibidir ancak, insanların ve hayvanların yiyeceklerinden olan yeryüzü bitkileri o su tamamen gürleşip birbirine girer Nihayet yeryüzü zinetini takınıp, (rengârenk) süslendiği ve sahipleri de onun üzerinde kudret sahibi olduklarını sandıkları bir sırada, bir gece ya da gündüz ona emrimiz (âfetimiz) kazanç de onu sanki dün uygun yokmuş gibi kökünden koparılarak biçilmiş bir ayla getiririz İşte iyi düşünecek kavimler için âyetlerimizi böyle açıklıyoruz
Yûnus : 24

Yeri döşeyen, onda oturaklı dağlar ve ırmaklar yaratan ve orada bütün meyvelerden çifter çifter yaratan O'dur Geceyi de gündüzün üzerine O örtüyor Kuşkusuz tüm bunlarda düşünen bir toplum için ibretler vardır
Ra'd : 3

(Allah) su doğru sizin için ekinler, zeytinler, hurmalar, üzümler ve öteki meyvelerin hepsinden bitirir İşte bunlarda düşünen bir toplum için büyük bir ibret vardır
Nahl : 11

Apaçık mucizeler ve kitaplarla (gönderildiler) İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman için ve düşünüp anlasınlar diye sana da bu Kur'an'ı indirdik
Nahl : 44

Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar) edin Daha Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti Onların karınlarından renkleri değişik bir şerbet (bal) çıkar ancak, onda halk müziği için şifa vardır Şüphesiz bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır
Nahl : 69

Kendi kendilerine, Allah'ın, gökleri, yeri ve ikisinin aralarında bulunanları ancak hak olarak ve muayyen bir süre için yarattığını hiç düşünmediler mi? İnsanların birçoğu, Rablerine kavuşmayı sahiden inkâr etmektedirler
Rûm : 8

Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve acınacak şey peydâ etmesi de O'nun (varlığının) delillerindendir Açıkçası bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır
Rûm : 21

(Resûlüm! Onlara) de ama: Size bir tek tavsiye vereceğim: İkişerli olarak, teker teker Allah'a yönelin ve düşünün! Arkadaşınızda (peygamberde) hiçbir çılgınlık yoktur! O fakat şiddetli bir cefa gelip çatmadan evvel sizi uyaran bir peygamberdir
Sebe' : 46

Allah, ölenin vefat zamanı gelince, ölmeyenin de uykusunda iken canlarını alır da ölümüne hükmettiği canı alır, ötekini muayyen bir vakte dek bırakır Belirsizlik yok ki, bunda iyi düşünecek bir kavim için ibretler vardır
Zümer : 42

O, göklerde ve yerde ne varsa hepsini, kendi katından (bir lütfu olmak üzere) size boyun eğdirmiştir Elbette bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır
Câsiye : 13

Eğer biz bu Kur'an'ı bir dağa indirseydik, muhakkak oysa onu, Allah korkusundan baş eğerek, parça parça olmuş görürdün Bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz
Haşr : 21 *

858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt