Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Teff tohumu hakkında bilinmeyenler

Teff tohumu hakkında bilinmeyenler
0
142

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Son vakitler da chia, kinoa, keten tohumu ve teff tohumu epey yaygınlaştı. ‘Bu besinlerin özelliği nedir? Bu besinleri tüketmeden zayıflayamıyor muyuz? Yararları nelerdir? ‘ dediğinizi duyar üzereyim. Bu besinler glüten intoleransı olmayan bireylerin isterlerse kullanabilecekleri besinlerdir. Glüten intoleransı olan insanlar için ise alternatif bir tahlildir. Hayat kalitemizi etkilememesi ve kolaylık sağlaması için besleyici eserlerdir. İçeriklerine baktığımız da hepsi protein pahası yüksek besinlerdir. Bu besinleri tüketmek elzem değildir yalnızca sizin tercihinize ve alışkanlıklarınıza kalmış bir seçenektir.

Pekala Teff tohumunu öteki besinlerden ayıran özelliği nedir?

Etiyopya’dan gelen teff tohumu, şiddetli etraf koşullarına kusursuz bir ahenk sağlar ve azık güvenliğinde kıymetli bir rol oynar. Son yıllarda yerküre çapında teff tohumu gün geçtikçe tanınan hale gelmektedir. Teff tohumu bilinen en küçük tahıl çeşididir. Teff hem nemlendirilmiş hem de suyla tıkanmış toprak koşullarında yetişmektedir. Teff tohumunun içeriğinde 8 çeşit esansiyel aminoasit, yüksek demir ve kalsiyum içerir.

Glütensiz ve yüksek diyet lifi içeriğiyle tercih edilenler arasında başroldedir. Çölyak marazı ve glüten hassasiyeti olan hastalar tarafından buğday alternatifi olarak tercih edilmektedir. Bu insanlar kek, kurabiye, ekmek hazırlamak istediklerinde teff orantısında artış kek hacminde azalmaya neden olabileceğini bilmelidir. Sair tohumlara nazaran teff tohumu daha kolay una dönüştürülebilir. Ekmek elde etmek için, salatalarda besin pahasını arttırmak için, çorbalarda kıvamı arttırmak için, sabah kahvaltılarında krep yapmak için kullanılabilir.

Teff Tohumu Yararlarına göz attığımızda ise;

1) Sporcular için tercih edilebilir bir besindir. Zira güç arttırıcı ve eşsiz bir protein kaynağıdır.

2) Metabolizmayı hızlandırarak kilo denetiminde destekleyicidir.

3) Glüten hassasiyeti ve çölyak hastaları için kolay kolay un haline getirilip alternatif yemek tanımlarında kullanılır.

4) Vejeteryan şahıslar salatalara, çorbalara ekleyerek besin bedelini arttırmak için kullanabilir.

5) Yüksek lif içeriği ile kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı olur. Diyabetli bireyler alternatif bir besin olarak kullanabilir.

6) Kemik erimesi sorunları olan kimseler içerdiği kalsiyum ölçüsü açısından rahatlıkla tüketebilirler.

7) Anemi sorunu olanlar için demir içeriği ziyade olduğundan ötürü tercih edebilirler.

8) Sodyum içeriği düşük olduğundan ötürü tansiyon ve kalp hastalarının kullanmasında bir sakınca yoktur.

 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt